• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Στους Δήμους της χώρας μεταφέρεται από την 1η Γενάρη επιπλέον αρμοδιότητα αποκομιδής απορριμμάτων. Ειδικότερα και σύμφωνα με χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση ο Δήμος Νέστου θα συγκεντρώνει τα σκουπίδια επί του επαρχιακού δικτύου 165 χιλιομέτρων αρμοδιότητας του. Της Καβάλας σε επιπλέον 110 χλμ, της Θάσου 103 χλμ και του Παγγαίου 200.  Πρόκειται για περιοχές όπου ως τώρα τα σκουπίδια συγκεντρώνονταν από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Επειδή αυτή δεν είχε προσωπικό και εξοπλισμό, δεν εκτελούσε τη συγκεκριμένη εργασία.

 

Πέθανε χθες ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. Γεννήθηκε στην Καβάλα, οι γονείς του κατάγονταν από τη Θάσο. Ανακοίνωση για το θάνατο του Βασίλη Βασιλικού εξέδωσε η βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Θόδωρος Μουριάδης και πολλοί άλλοι. Κινδυνεύουν να μην ορκιστούν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι όσοι έχουν χρέη στους Δήμους όπου εξελέγησαν. Σχετικές ειδοποιήσεις λαμβάνουν τώρα, πληρώνουν ή ρυθμίζουν τα χρέη τους. Στον Αμυγδαλεώνα κατασκευάζεται από ιδιώτες κτίριο στο οποίο θα λειτουργούν 9 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του φορολογικού οι δικηγόροι, συνεχίζουν την καθολική αποχή και την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Ηλικιωμένος σώθηκε στο Νοσοκομείο μετά από ανακοπή, βρέθηκε πεσμένος στο πεζοδρόμιο της οδού Κύπρου. Αλλοδαπός περιπατητής τραυματίστηκε σε δασική περιοχή κοντά στο Ζυγό, απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική. Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης έκαναν χθες μαθητές του Μουσικού σχολείου, ζητούν καινούργιο κτίριο. Πιθανόν σε ιδιώτη η εργασία αντικατάστασης λαμπτήρων στους δρόμους της Καβάλας. Εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ απαντά στην κριτική για το περιστατικό της Ελευθερούπολης, δηλώνει ότι το ασθενοφόρο έφθασε στο σημείο σε 9 λεπτά. Κριτική στην Κυβέρνηση για το ένα μόνο ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης από το Λεωνίδα Παππά. Τα προβλήματα των ιδιοκτητών Γρι Γρι της Καβάλας έθεσε με συνέντευξη του σε αθηναϊκή ιστοσελίδα ο Γιάννης Μανιός.

 

Αύριο εθελοντική αιμοδοσία στο Επιμελητήριο. Το Δημοτικό Ωδείο συγχαίρει τη μαθήτρια του Λυδία Προκόβα Παπαδοπούλου για τη διάκριση της σε μουσικό διαγωνισμό στη Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη στη Δ. Βιβλιοθήκη παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του πρώην δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

 

Από την Καστοριά ο διαιτητής στο ματς του ΑΟΚ με τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας. Από το σύνδεσμο Μακεδονίας στο παιχνίδι του Νέστου με τη Βέροια.

Διαβάστε επίσης