• 19 Μαΐου 2024,

Πιθανόν σε ιδιώτες η αντικατάσταση λαμπτήρων

 Πιθανόν σε ιδιώτες η αντικατάσταση λαμπτήρων

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη διήρκεσε μόνο μια ώρα με ελάχιστα ερωτήματα της αντιπολίτευσης προς τη διοίκηση του Δήμου.

Ήταν μια πολύ ήσυχη συνεδρίαση με αρκετές απουσίες και πολύ λίγα λόγια. Πέραν του θέματος που ήδη αναφέραμε, θίχθηκαν κι άλλα. Όπως οι αποκαταστάσεις των δρόμων στους οποίους γίνονται έργα φυσικού αερίου, οπτικών ινών και ΔΕΥΑΚ. Ηλίας Καλανταρίδης και Νίκος Μαυρίδης επεσήμαναν την προχειρότητα των αποκαταστάσεων.

Και οι δύο σημείωσαν τα προβλήματα που ανακύπτουν λίγες εβδομάδες μετά τις αποκαταστάσεις. Οι παρατηρήσεις τους σχολιάστηκαν ως σωστές από τη διοίκηση. Ο κ. Ιακωβίδης είπε ότι πιέζεται η ανάδοχος του έργου του φυσικού αερίου να επανέλθει για να διορθώσει.

Να ασφαλτοστρώσει εκ νέου συγκεκριμένα και προβληματικά σημεία. Ο κ. Χρόνης υποσχέθηκε νέα παρέμβαση σε ίδιες περιπτώσεις που οφείλονται στη ΔΕΥΑΚ κι αφορούν δρόμους ειδικά στη συνοικία του Βύρωνα.

Σχετικά με ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων κοντά στο Ζυγό, ο κ. Προυσαεύ τόνισε ότι σε αυτούς τους δρόμους οι νεαροί κάνουν «κόντρες» με τα δίκυκλα τους. Ζήτησε σε κάθε ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου να υπάρξει συνέχεια με απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα.

Ο Γιώργος Γραμμένος παραπονέθηκε για στολισμό. Αναφέρθηκε σε φώτα που δεν ανάβουν και φωτισμό δρόμων που δεν λειτουργεί. Έφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα. Ο κ. Μουριάδης που συμφώνησε με τα όσα άκουσε απάντησε ότι για τον εορταστικό στολισμό που τοποθετεί ο ιδιώτης θα γίνει διορθωτική παρέμβαση.

Όμως για την αλλαγή λαμπτήρων- την καθημερινή διαδικασία- επανέλαβε ότι υπάρχει ένα μόνο συνεργείο. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή η δουλειά εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού είναι πιθανό να ανατεθεί σε ιδιώτη. «Ειδικά στους προς αντικατάσταση λαμπτήρες στις δημοτικές κοινότητες» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης ανακοίνωσε ότι ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα λειτουργήσει η νέα γεώτρηση στο χωριό των Φιλίππων. Συμπλήρωσε ότι οι πιο πρόσφατες αναλύσεις δείχνουν να υποχωρούν τα νιτρικά στο νερό της ίδιας περιοχής.

Άρα είπε, θα υπάρξει άρση του μέτρου απαγόρευσης χρήσης του και πριν τη λειτουργία της νέας γεώτρησης. Επικαλέστηκε συνεννόηση της ΔΕΥΑΚ και με τη Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας.Στη συνεδρίαση έγιναν γνωστά και τα εξής.

Η Δημωφέλεια θα συμμετέχει στις δαπάνες των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με ποσό 73.000 ευρώ. Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της. Πολλά νέα κολωνάκια θα αγοράσει ο Δήμος για να αντικαταστήσει υφιστάμενα που παρουσιάζουν φθορές. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδινε τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν από απόσταση. Η Συμπαράταξη Πολιτών δεν είχε κανέναν παρόντα εκπρόσωπο της.

Διαβάστε επίσης