• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης, ειδικότερα της επιβατικής κίνησης των φέρι μποτ που εξυπηρετούν τη Θάσο προκαλεί ενδιαφέρον και άλλων ναυτιλιακών εταιριών. Κοινοπραξία με δύο μεγάλα αμφίπλευρα πλοία έρχεται στις δύο γραμμές της Θάσου από την 1η Νοέμβρη. Ζήτησε από τον Οργανισμό Λιμένα να εξυπηρετείται στο λιμάνι της Κεραμωτής όπου οι θέσεις είναι περιορισμένες. Έλαβε τις σχετικές άδειες από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Πρόκειται για δύο φέρι μποτ που εκτελούσαν δρομολόγια στη γραμμή Ρίο- Αντίρριο και στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα.

 

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Καβάλα. Θα συνοδεύεται από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, λόγος της επίσκεψης η επένδυση της αιθυλικής αλκοόλης που προγραμματίζεται στη Βιομηχανική Περιοχή. Με την ευκαιρία του τέλους του μήνα Ιουνίου, άρχισαν και γίνονται από χθες οι πρώτοι συμψηφισμοί με το απλήρωτα ποσά της επιδότησης εργασίας. Νέα συνάντηση έκαναν χθες στο Ποδοχώρι οι αγρότες του Παγγαίου, τα χωράφια των οποίων έπαθαν σημαντικές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία.Συμβολική διαμαρτυρία το πρωί στη Γαληψό. Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. Στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών τα χθεσινά νέα κρούσματα.

 

Σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές του Δήμου Νέστου. Οικονομική ενίσχυση και των Δήμων του Ν. Καβάλας από το Υπουργείο Εσωτερικών για τα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης.  Ένα αδέσποτο κριάρι κυνηγούσαν για ώρα χθες στην Καλαμίτσα η Τροχαία και το τμήμα του Δήμου Καβάλας που ασχολείται με τα αδέσποτα. Τελικά το ζώο χάθηκε στο δάσος πάνω από τη Νεάπολη. Νέα δημοτική παράταξη παρουσιάζει σε εκδήλωση την Τετάρτη το απόγευμα η Αναστασία Ιωσηφίδου. Ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης συναντήθηκε χθες με εκπρόσωπο του μεγάλου τουριστικού πρακτορείου TUI. Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έλαβε μέρος στις εργασίες της 14ης συνέλευσης Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων.

 

Η Μαριάννα Λαζάρου μαθήτρια του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καβάλας διακρίθηκε στις Πανελλαδικές με 19.000 μόρια, είναι μητέρα 6 παιδιών. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου επισκέφθηκαν μέσω προγράμματος Erasmus τη Γαλλία. Θετικός ο απολογισμός του φαρμακευτικού συνεδρίου, έγινε στην Καβάλα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

 

Πέθανε χθες ο πρώην πρόεδρος του Νέστου Απόστολος Σίμος.

Διαβάστε επίσης