Νέα κοινοπραξία και δύο επιπλέον πλοία στις γραμμές της Θάσου

 Νέα κοινοπραξία και δύο επιπλέον πλοία στις γραμμές της Θάσου

Ήταν μια φήμη, μια φήμη που τελικά επιβεβαιώθηκε. Από την επόμενη δρομολογιακή περίοδο (από την 1/11/2022) οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις πορθμιακές γραμμές Καβάλας- Θάσου αυξάνονται.

Έρχεται μία επιπλέον με δύο πλοία της. Τα οποία περιγράφονται αμφίπλευρά. Όπως τόσα άλλα στις γραμμές κι ειδικότερα σε αυτήν της Κεραμωτής. Η εταιρία, κοινοπραξία ειδικότερα, έλαβε όπως φαίνεται τις άδειες του Σ.Α.Σ. Αναλαμβάνει δρομολόγια και στη Κεραμωτή και στην Καβάλα από την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Τα δύο πλοία της είναι το «Ιωάννης- Σοφία Κ» (φωτογραφία) και «Θεοχάρης Λ». Στο παρελθόν εκτελούσαν δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα- Σαλαμίνα και Ρίο- Αντίρριο. Η κοινοπραξία κατέθεσε αίτημα στον ΟΛΚ ώστε να εξυπηρετείται στο λιμάνι της Κεραμωτής.

Ο ΟΛΚ αποφάσισε την άρση προηγούμενων αποφάσεων περί παραχώρησης θέσεων ελλιμενισμού στις τρεις εταιρίες (Μητσόπουλου, ΑΝΕΘ και Φιλιάγκου) ώστε στο λιμάνι της Κεραμωτής «…η χρήση των τριών θέσεων να γίνεται ανάλογα με την διαθεσιμότητά τους και σύμφωνα με τις οδηγίες του Λιμενικού σταθμού Κεραμωτής».

(Πηγή φωτογραφίας Dimitris Mentakis)

Διαβάστε επίσης