• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Προβλήματα σε εργαζόμενους της Καβάλας και στην περιουσία του πρώην ΤΕΙ δημιουργεί η πρόταση Νόμου για τη μεταφορά πανεπιστημιακών τμημάτων στο Δημοκρίτειο. Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο υπό συζήτηση νόμος πρέπει να αλλάξει προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην παραμείνει στο ΔΙΠΑΕ. Αναγκαστεί να εργαστεί στη Θεσσαλονίκη. Η περιουσία του πρώην ΤΕΙ Καβάλας πρέπει να μεταφερθεί όλη στο Δημοκρίτειο. Οι παρατηρήσεις του κ. Πασχαλίδη έγιναν στον Υπουργό Παιδείας, στη συνεδρίαση προχθές Τρίτη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

8 γυναίκες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης θα τιμήσει ο Δήμος Καβάλας και η Τοπική Κοινότητα σε εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου στη Μ. Λέσχη. Απαγορεύονται οι ανακοινώσεις κηδειών και μνημοσύνων σε κολώνες ρεύματος στο κέντρο της πόλης, σύντομα θα αναρτώνται σε ειδικά πλαίσια που θα κατασκευάσει και θα τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία ο Δήμος. Επισήμως η νέα πρόταση της Ιεράς Μητρόπολης στη Στέγη για τη συνύπαρξη στο κτίριο της οδού Κύπρου. Η πρόταση δεν φαίνεται να γίνεται δεκτή. Άρχισε η στρώση μαρμάρων στην πλατεία Καπνεργάτη, ολοκληρώνεται και το βάψιμο στη δυτική εξωτερική πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου. Ο Δήμαρχος Δράμας νέος πρόεδρος της ΔΙΑΜΜΑΘ, επικράτησε του Θόδωρου Μουριάδη στις χθεσινές εκλογές. Περισυνελλέγει στον Αμυγδαλεώνα το επιθετικό σκυλί με συχνές επιθέσεις στους ανθρώπους.

 

Στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό μίλησε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Έγκριση δημοπράτησης έλαβε το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου. Στη γενική τους συνέλευση το μεσημέρι της Δευτέρας οι δικηγόροι της Καβάλας θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή όχι της αποχής τους. Την Κυριακή το πρωί στην εκκλησία του Άη Γιάννη μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από το θάνατο του πρώην βουλευτή Ηλία Παπαδόπουλου. Διατηρούνται και τον Μάρτιο τα φθηνά εισιτήρια στα φέρι μποτ Μητσόπουλου, στη γραμμή της Κεραμωτής. Χωρίς αύξηση ο αριθμός των δρομολογίων στις γραμμές Κεραμωτής- Πρίνου.

 

Ο Μανώλης Ψυχουδάκης πρόεδρος στην επιτροπή τουρισμού του Δήμου Νέστου. Σε συνάντηση χορωδιών στη Θεσσαλονίκη θα λάβει μέρος η μικτή χορωδία του Δήμου Θάσου. Σεμινάριο σε θέματα πρώτων βοηθειών οργανώνει την Κυριακή 10 Μαρτίου στο χώρο του το τμήμα Καβάλας του Ελληνικού Οδηγισμού. Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η μεγάλη Αλφαβητοπαρέλαση.

 

Στη 1 το μεσημέρι το ματς του ΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Την αλλαγή της ώρας φέρεται να ζήτησε η φιλοξενούμενη ομάδα. Τιμωρημένοι οι Περδίκης- Σαμπανίδης. Στις 3 το ντέρμπι του Νέστου με τον Πανθρακικό.

 

 

Διαβάστε επίσης