• 13 Μαΐου 2024,

Μένουν στο ΔΙΠΑΕ εργαζόμενοι – εξοπλισμός του πρώην ΤΕΙ Καβάλας;

 Μένουν στο ΔΙΠΑΕ εργαζόμενοι – εξοπλισμός του πρώην ΤΕΙ Καβάλας;

Στην ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη (27/2) ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης παρουσίασε ένα νέο πρόβλημα σχετικά με τη μεταφορά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης των πανεπιστημιακών τμημάτων της Καβάλας.

Πρότεινε αλλαγή στον υπό συζήτηση νόμο προκειμένου το ΔΙΠΑΕ να παραχωρήσει στο Δημοκρίτειο όλα όσα αφορούν το πρώην ΤΕΙ Καβάλας. Εξοπλισμό, περιουσιακά στοιχεία αλλά και εργαζόμενους. Αυτό είναι απαραίτητο αφού όπως γράφτηκε και συζητιέται ο νόμος, παραχωρούνται στο Δημοκρίτειο μόνο αυτά που αφορούν τα τμήματα. Όχι αυτά που είναι αρμοδιότητας της λεγόμενης έδρας του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

Υπάρχει κίνδυνος εργαζόμενοι του πρώην ΤΕΙ, της διοίκησης του τότε ΤΕΙ, να υποχρεωθούν να μετακινηθούν και να εργάζονται στη Θεσσαλονίκη. Στις υπηρεσίες του ΔΙΠΑΕ! Κι αυτό επειδή σήμερα είναι εργαζόμενοι στον κόμβο της Καβάλας αλλά δεν έχουν σχέση με τα υπό μεταφορά στο Δημοκρίτειο τμήματα.

Άλλο παράδειγμα είναι επιβατικό όχημα Μερσεντές. Αγοράστηκε επί ΤΕΙ Καβάλας. Δεν έχει σχέση με τα δύο τμήματα, διεκδικεί το όχημα το ΔΙΠΑΕ! Και άλλα πολλά τέτοια ζητήματα, τα οποία πρέπει να τακτοποιηθούν.

Την πρόταση του κ. Πασχαλίδη στη συνεδρίαση της επιτροπής άκουσε ο Υπουργός κ. Πιερρακάκης. Ήταν εκεί. Δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει όσα ζήτησε ο κ. Πασχαλίδης.

Διαβάστε επίσης