ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΗ 2022

Έργα που αφορούν τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το Φρούριο και τη Δημοτική Καπναποθήκη απασχόλησαν την Υπουργό Πολιτισμού στη χθεσινή επίσκεψη της στην Καβάλα. Είναι έργα που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα, χρηματοδοτούνται και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων κι αμέσως μετά έλαβε μέρος σε σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν παράγοντες της αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν ωστόσο και έργα, διαπίστωσε η Υπουργός Πολιτισμού, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα καθυστερήσεων.

 

Πληρώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ ο ανάδοχος του έργου στο κεντρικό λιμάνι, τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα αρχίσουν πάλι. Χωρίς εκπλήξεις και αλλαγές οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας. Στο Νοσοκομείο έγινε εκδήλωση προς τιμήν των νοσηλευτών. Τους ευχαρίστησε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, τα προβλήματα μας δεν λύθηκαν είπε η Κατερίνα Πετράκη (πρόεδρος του σωματείου). Τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει κατά το ήμισυ ο χώρος στάθμευσης στην πλατεία Καπνεργάτη. Την εβδομάδα 6 με 12 Ιούνη εκδηλώσεις για τη δημόσια υγεία στο Ν. Καβάλας.

 

Στη Βουλή μίλησε χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη συζήτηση για τη συμφωνία Ελλάδας- ΗΠΑ. Αυτήν την ώρα συμβολική διαμαρτυρία επαγγελματιών αλιέων, είναι με τα Γρι Γρι τους στο κεντρικό λιμάνι. Ανησυχία για τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Βενιζέλου και στη Νέα Πέραμο εκφράζει με ανακοίνωση της η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου. Επιστολή στην ίδια τράπεζα έστειλε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Περάμου. Πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση στο Δημαρχείο, θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι κι είναι συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας. Το Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοίνωσε σύλληψη ημεδαπού στο λιμάνι, κατείχε ναρκωτικά. Εκτροπή επιβατικού οχήματος χθες το απόγευμα στην είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας, τραυματίστηκε ο οδηγός του.

 

Ο Στέφανος Μιλτσακάκης νέος πρόεδρος του συλλόγου Εβριτών Καβάλας. Πετυχημένη εικαστική παρέμβαση της ομάδας Art Attack στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Στις 8 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία μουσική εκδήλωση του συλλόγου των Μικρασιατών. Αύριο το απόγευμα στην Ελευθερούπολη ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού. Διοργανώνεται από το Δήμο Παγγαίου.

 

Αύριο τα πρώτα παιχνίδια για τα πλέϊ όφ και πλέϊ άουτ για ΓΣΕ και Ένωση. Την Κυριακή το απόγευμα ο Βύρωνας υποδέχεται στο Βερούλειο τον Καμπανιακό.

 

 

Διαβάστε επίσης