• 25 Απριλίου 2024,

Σύντομα ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου Καβάλας- Εκδήλωση για τους νοσηλευτές

 Σύντομα ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου Καβάλας- Εκδήλωση για τους νοσηλευτές

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι χθες στον προαύλιο χώρο του γενικού νομαρχιακού Νοσοκομείου Καβάλας μία σύντομη, λιτή και ουσιαστική εκδήλωση αφιερωμένη στη χθεσινή ημέρα.

Την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή και της νοσηλεύτριας. Πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και τρισάγιο στη μνήμη των νοσηλευτών που έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση του καθήκοντος. Ήταν μία πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ενώ  η θρησκευτική διαδικασία έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Στεφάνου.

Στο χώρο βρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι εκπρόσωποι του νοσηλευτικού Ιδρύματος και φυσικά και άλλοι παράγοντες του τόπου. Ήταν για παράδειγμα ο Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Δημήτρης Παπουτσής, ο Αρχέλαος Γρανάς, το διοικητικό συμβούλιο του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ, ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Χρήστος Γάκης και άλλοι.

Ήταν φυσικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο Αχιλλέας Γερόπουλος, ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας Βαγγέλης Καμπουρίδης, γιατροί- διευθυντές κλινικών κτλ. Ήταν Επίσης και υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή και σε διαμαρτυρία. Υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα λόγια που ακούστηκαν ήταν λίγα αλλά και ιδιαίτερα σημαντικά. Η Κατερίνα Πετράκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που δεν λύθηκαν, προβλήματα που έχει σήμερα ένας νοσηλευτής και μία νοσηλεύτρια.

Λέγοντας μάλιστα ότι ο κλάδος έχει εν τω μεταξύ στοχοποιηθεί. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμβολή τους στις δύσκολες οι μέρες και νύχτες της πανδημίας. Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο Βαγγέλης Καμπουρίδης. Οι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου παραδέχθηκαν ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι καλύτερη.

Σημείωσαν ότι όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί. Από πλευράς άλλων ειδήσεων, το Νοσοκομείο Καβάλας είναι εν αναμονή του νέου οργανισμού του. Ένα κείμενο το οποίο είναι υπό συζήτηση αρκετά χρόνια τώρα. Υποτίθεται ότι ο νέος οργανισμός θα λύνει αρκετά προβλήματα. Πλην όμως υπάρχουν και πληροφορίες ακριβώς αντίθετες.

Ότι εν τω μεταξύ θα δημιουργεί ζητήματα που σήμερα δεν υπάρχουν. Ο οργανισμός θα εγκριθεί από το υπουργείο και θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Μια άλλη εκκρεμότητα αφορά ένα μικρό εκκλησάκι- δωρεά συμπολίτη – που έχει συμφωνηθεί να εγκατασταθεί μπροστά από την κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Παρά το ότι πέρασε καιρός, υπάρχει θέμα το οποίο φαίνεται ότι ανέκυψε και κατά την εξέταση του αιτήματος στην πολεοδομία. Εκεί φέρεται να προέκυψε ζήτημα για το οικόπεδό του νέου νοσοκομείου. Το οποίο και παρά το ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου, εμφανίζεται σε δύο τμήματα οικοπέδου. Χωριστά και όχι ενωμένα. Η συνένωση των οικοπέδων φέρεται να μην έχει δηλωθεί και στο κτηματολόγιο.

Διαβάστε επίσης