ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Περιφερειακή συνάντηση- διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ έγινε χθες στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου, με αφορμή την παρουσία στην Καβάλα της Χριστίνας Καλογήρου γενική γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας. Από τη συζήτηση ξεχώρισαν όσα είπε ο Δήμαρχος της Θάσου σχετικά με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το λιμάνι στην πρωτεύουσα του νησιού, το λιμενικό έργο στα Λιμενάρια. Τη διαβούλευση παρακολούθησαν 4 αντιπεριφερειάρχες, 2 δήμαρχοι, 2 πρόεδροι οργανισμοί λιμένων και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το σωματείο εργαζομένων στη ΒΦΛ περιμένει αναφορά στο πρόσφατο πρόβλημα του εργοστασίου στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά θέματα. Η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφια το 2023. Έτοιμη η τοπική αγορά για το αγοραστικό ενδιαφέρον σήμερα λόγω της γιορτής των ερωτευμένων. 4 Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού Καβάλας συνεργάζονται και ενισχύονται από το ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ, μέσω του προγράμματος «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο. Χθες το απόγευμα πρόλαβαν φωτιά που εκδηλώθηκε σε φορτηγό που ήταν παρκαρισμένο στο κεντρικό λιμάνι. Αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Ηρακλείτσα, είχαν αποτέλεσμα οι ενέργειες του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Περάμου. Σε δύο μήνες θα υπάρξουν νεότερα για την επένδυση της Volkswagen στη Θάσο δήλωσε χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης. Απορρίφθηκε η προσφυγή των 3 κατηγορούμενων για την κλοπή χρημάτων στην Brinks, παραμένουν προφυλακισμένοι.

Ο Δήμος Παγγαίου ανακοίνωσε αποκριάτικες εκδηλώσεις, θα γίνουν την Καθαρά Δευτέρα σε Ν. Ηρακλείτσα- Ν. Πέραμο- παραλία Οφρυνίου. Την Κυριακή το μεσημέρι στον Μιχάλη ο ετήσιος χορός του Εμπορικού Συλλόγου. Εγκαινιάζεται αύριο το απόγευμα στη Δ. Καπναποθήκη έκθεση γελοιογραφίας του Τούρκου σκιτσογράφου Σεμίρ Πορόϊ.

Στόχο τη νίκη έχει στο ματς της Κυριακής με την Ιεράπετρα ο ΑΟΚ. Διακοπή ενός Σαββατοκύριακου στου αγώνες μπάσκετ Ένωσης και ΓΣΕ.

Διαβάστε επίσης