ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Με συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι, ο Δήμος Καβάλας παρουσίασε αναλυτικά το σκεπτικό και τις δράσεις της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Παρά το ότι η Εβδομάδα Κινητικότητας υπάρχει από χρόνια, πρώτη φορά φέτος η Καβάλα θα έχει μια διαφορετική, μια ουσιαστική συμμετοχή. Με ποικίλα γεγονότα, κάποια από τα οποία υλοποιούνται ήδη. Το σύνολο των δράσεων που εγκρίθηκαν και από το Δημοτικό Συμβούλιο, πραγματοποιούνται στη διάρκεια της εβδομάδας 16 με 22 Σεπτέμβρη. Στόχος όλων αυτών είναι να προστατεύσουμε την υγεία μας και το περιβάλλον. Να κυκλοφορήσουμε διαφορετικά.

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά χθες το μεσημέρι σε σύγκρουση οχημάτων στην παραλιακή Εγνατία και κοντά στην Τούζλα. Πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε προκαταβολές αποζημιώσεων στους αγρότες του Δήμου Παγγαίου. Η διαδικασία εντός του μήνα θα αφορά τις ζημιές από την κακοκαιρία τον περασμένο Ιούνη. Με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας θα ξεναγηθούν στη συνοικία της Παναγίας οι επιβάτες του σημερινού κρουαζιερόπλοιου. 1.800 άτομα έφερε στην πόλη, στη χθεσινή του άφιξη, το κρουαζιερόπλοιο Riviera.

Παρελήφθησαν από το 12ο Δημοτικό τα πρώτα καινούργια έπιπλα που θα εξυπηρετήσουν τους μαθητές και των δύο σχολείων. Μείωση των νηπίων σε νηπιαγωγεία της ΔΕ Φιλίππων. Οριακά λειτουργεί αυτό της Λυδίας. 7 είναι προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης κατέθεσαν νέα ερώτηση στη Βουλή για τις συνέπειες στην εργασία των αλιευτικών σκαφών του Ν. Καβάλας λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης.

Δωρεά χρωμάτων από ντόπιους επαγγελματίες και την εταιρία Vitex στο Νοσοκομείο. Τα χρώματα θα χρησιμοποιηθούν άμεσα, δήλωσε ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Τα Φυτώρια Βουδουλάκη έκαναν σημαντική δωρεά στο νηπιαγωγείο της Νέας Ηρακλείτσας. Θετικά σχολιάζει ο Σύνδεσμος Τυφλών το έργο κατασκευής όδευσης τυφλών σε πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας παρουσίασε νέο βίντεο με μηνύματα κατά της βίας.

Μεταγραφική στασιμότητα στον ΑΟΚ που χθες ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Στάθη Καγκελίδη. Τον Βύρωνα φιλοξένησε χθες βράδυ στις εγκαταστάσεις της η επιχείρηση της Τόσκα.

 

Διαβάστε επίσης