• 28 Μαρτίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Την Πέμπτη το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση που άρχισε στη λαϊκή συνέλευση της Ν. Καρβάλης για τα περιβαλλοντικά μέτρα στην περιοχή. Υπέρ της ενοικίασης σταθμού μέτρησης ρύπων και η παράταξη του Βαγγέλη Παππά. Την ερχόμενη εβδομάδα συγκροτείται η επιτροπή Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, την οποία ανακοίνωσε ο Θοδωρος Μαρκόπουλος. Χθες έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την αδειοδότηση από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της εταιρίας της ΒΦΛ «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης». Η διαδικασία αρχικά είχε ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη.

 

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η χθεσινή συνάντηση τοπικών παραγόντων με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας Aegean. Ο Δήμαρχος Θάσου, ένας αντιδήμαρχος του δήμου και υπηρεσιακοί παράγοντες αθωώθηκαν στο Τριμελές για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των 4 μαθητών Λυκείων του Νομού, που το Καλοκαίρι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο της Βουλής των Εφήβων. Με ποσό 5.000 ευρώ το Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει το συνέδριο Ναυτικών Μουσείων που θα γίνει τον Ιούνιο στην πόλη μας. Έλαβε άδεια λειτουργίας εταιρία λιπασμάτων που θα αποθηκεύει και θα διακινεί λίπασμα στη Βιομηχανική Περιοχή. Για τον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό τους που δεν έχει χρήματα, διαμαρτυρήθηκαν χθες συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας.

 

Στις εκλογές των αστυνομικών πρώτος σε σταυρούς ο Νίκος Ίμβρος. Δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Δήμο Καβάλας από το Δήμο Νυρεμβέργης. Από χθες πιο πολλά δημοτικά συνεργεία κόβουν χόρτα σε κοινόχρηστα σημεία του Δήμου Καβάλας. Εκδικάστηκαν κι εκδικάζονται υποθέσεις επαγγελματιών που θέλουν να μειώσουν το χρέος τους στο ΤΕΒΕ. Με τους Κουφατζή- Τσακίρη, για θέματα της ΔΕΥΑΚ, συναντήθηκε η Δήμαρχος.

 

Αυγομαχίες στη Λεκάνη το Σάββατο 28 Απριλίου. Μαθητές της Ελευθερούπολης και σχολείων του εξωτερικού έλαβαν άδεια επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Το απόγευμα η Θρακική Εστία παρουσιάζει στο καφέ Σοκολά το νέο βιβλίο της Ελευθερίας Χατζοπούλου. Αρχίζουν το μεσημέρι διήμερες εκδηλώσεις για την φυσική.

 

Τη Δευτέρα αρχίζουν τα έργα στο Βερούλειο. Με σκορ 3-0 ο ΑΟΚ νίκησε χθες σε φιλική αναμέτρηση την ΑΕ Καβάλας. Την Κυριακή το πρωί λαϊκός αγώνας δρόμου στην αλάνα.

 

Διαβάστε επίσης