ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας προκειμένου με ειδική διαδικασία να ανατεθεί σε εργολάβο η πρώτη τεχνική παρέμβαση στο Φρούριο. Με τη σύμφωνη γνώμη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας θα κτιστεί το τμήμα του κοιτώνα που κατέρρευσε προκειμένου να αποκατασταθεί η βασική ζημιά. Ταυτόχρονα θα γίνουν εργασίες και εσωτερικά στο ίδιο κτίριο. Μια γενικότερη παρέμβαση στην ίδια περιοχή, όπως προβλέπει σχετική μελέτη, θα δρομολογηθεί αμέσως μετά. Αφού η μελέτη εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

 

Αργά χθες βράδυ κάηκε παρκαρισμένο φορτηγάκι στη Νέα Πέραμο. Γυναίκα κάτοικος Καβάλας πνίγηκε χθες το πρωί στην παραλία της Ραψάνης. Με απόφαση δικαστηρίου η γονική μέριμνα των παιδιών της αδικοχαμένης φαρμακοποιού Αίντας Παπαδοπούλου ανατέθηκε στην οικογένεια του αδελφού της. Μικρή αύξηση παρουσιάζουν οι πρόσφυγες στο «Ασημακοπούλου», λόγω αφίξεων προσφύγων από τη Συρία που βρίσκονταν στον Έβρο. Αρκετά και χθες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό Καβάλας. Δεν άλλαξαν τα δεδομένα στο Νοσοκομείο.  Ποσό 900.000 ευρώ χορηγεί το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Παγγαίου για να πληρώσει χρέη που προέκυψαν μέσω δικαστικών αποφάσεων.

 

Στο σημερινό συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Αθήνα συμμετέχουν 50 περίπου συνταξιούχοι των σωματείων της Καβάλας. Σύμφωνα με το Χρήστο Μέτιο επιχειρήσεις της ΑΜΘ που εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο θα μοιραστούν ποσό 100 εκ ευρώ. Η Ένωση Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη, ζήτησε τη βοήθεια του για να μην καταργηθεί το αεροπορικό απόσπασμα της Χρυσούπολης. Επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή για τη φωτιά στα Πετρέλαια. Η ΕΛΜΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνει αντίθετη στην αστυνομία των Πανεπιστημίων.

 

Με Υπουργική απόφαση το νηπιαγωγείο Ζυγού μετονομάζεται σε νηπιαγωγείο Κρυονερίου. Δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, προερχόμενη από το Γιάννη Πασχαλίδη και το σύλλογο Ελλήνων Νυρεμβέργης «Φίλος». Δόθηκε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη για τη διπλή γιορτή της Καβάλας.

 

Ο ποδοσφαιριστής Σταμένκοβιτς που αγωνίστηκε στον ΑΟΚ, συνεχίζει την καριέρα του στην ομάδα του Βόλου. Ο επιχειρηματίας Γιάννης Σαρρής θα ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΑΕ Καβάλας. Παραμένει στο ΓΣΕ ο Σωκράτης Ναούμης.

Διαβάστε επίσης