• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΗ 2022

Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί τα πρώτα έργα στο Ν. Καβάλας. Δύο έργα της Δημωφέλειας που αφορούν το Φρούριο. Το πρώτο αναβαθμίζει το υπαίθριο θέατρο και το δεύτερο εξυπηρετεί τα ΑμΕΑ να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Φρουρίου. Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών υπογράφηκε την Τετάρτη. Για να δημοπρατηθούν τα έργα πρέπει η μελέτη για τις εργασίες στο θέατρο να εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ο προϋπολογισμός των έργων που οφείλουν να έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023, είναι 385.000 ευρώ.

 

Μέχρι το Λονδίνο έφθασαν οι απολυμένοι των Πετρελαίων. Μαζί με Άγγλους συναδέλφους τους διαμαρτυρήθηκαν έξω από το χώρο που η Ενεργειακή έκανε τη γενική της συνέλευση. Με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας αναστέλλονται μερικώς τα κυκλοφοριακά μέτρα στην Εγνατία, στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης της Λευκής Νύχτας στην Ελευθερούπολη αποφασίζεται η πεζοδρόμηση κεντρικών οδών. Οι εκδηλώσεις για τη Λευκή Νύχτα ορίστηκαν για τις 10 Ιουνίου. Χωρίς αλλαγές και χθες Πέμπτη τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας. 5 οι ασθενείς στο Νοσοκομείο. Η παράταξη ΣΥΝΕΚ που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές στην ΕΛΜΕ. Τρεις έδρες και για τη δεύτερη ΔΑΚΗ.

 

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές σε κάτοικο Καβάλας, τον Ιούνιο του 2018 έδειρε τη μάνα του και την κλείδωσε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών. Αυτές συνεχίζονται μέχρι και αύριο Σάββατο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοίνωσε χθες νέα ηλεκτρονική απάτη, θύμα κάτοικος του Δήμου Νέστου από τον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου πήραν 13.000 ευρώ. Οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε το πρωί στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, το δίκυκλο συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο.

 

Μετά από λειτουργία σχεδόν 40 ετών έκλεισε το μικρό καφενείο στο ισόγειο του κτιρίου του Τελωνείου. Ο Βασίλης Μαυρομμάτης νέος πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας. Γενική συνέλευση και εκλογές έχει την Κυριακή 5 Ιουνίου ο φιλοζωικός σύλλογος Αίσωπος. Ο Δήμος Καβάλας βράβευσε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων για τη συμμετοχή τους σε εκδήλωση για την ανακύκλωση. Ακριβές αντίγραφο του αντιτορπιλικού Δόξα στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο.

 

Από σήμερα ως τη Κυριακή στην πόλη μας το Blue City Multisport Event, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει αύριο βράδυ το Night City Run.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης