• 4 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

Νέα αύξηση παρουσίασαν το προηγούμενο διάστημα οι μετανάστες φιλοξενούμενοι στη δομή του «Ασημακοπούλου». Ξανάγιναν 900 και περισσότεροι, όσοι περίπου ήταν το 2019 που λειτούργησε με τους νέους χώρους της η δομή. Πρόσφυγες έρχονται στην Καβάλα από τον Έβρο και τα νησιά του Β. Αιγαίου. Αυτοί που αποχωρούν προς την κεντρική Ευρώπη είναι λιγότεροι σε σχέση με όσους έρχονται.

Κινδύνευσε χθες το μεσημέρι εργαζόμενος σε εργολάβο, το καλάθι μέσα στο οποίο βρίσκονταν κόβοντας κλαδιά δέντρων «χτυπήθηκε» από το ηλεκτρικό ρεύμα. Το περιστατικό έγινε στη Μέλισσα Παγγαίου. Ο εργάτης εγκλωβίστηκε ενώ το καλάθι ήταν σε μεγάλο ύψος, χρειάστηκε να βρεθεί στην περιοχή που έγινε το περιστατικό και το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου Παγγαίου. Δύο τροχαία με έναν τραυματία χθες το πρωί στην Καβάλα, την ώρα της βροχόπτωσης. Ο Οργανισμός Λιμένα παραχωρεί στην Ιχθυόσκαλα επιπλέον έκταση, προκειμένου σε αυτήν να λειτουργήσει αποθήκη. Απειλούνται με απόλυση οι 7 συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ εργαζόμενοι στο Νομό μας.

Μια έδρα της ΠΕ Καβάλας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο διεκδικείται από την παράταξη Τοψίδη και την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Την τελική απόφαση θα λάβει το Πρωτοδικείο Ροδόπης. Το αποτέλεσμα των εκλογών αδικεί το Χρήστο Μέτιο, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης. Μιλώντας για το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπουτσής ευχήθηκε το κόμμα να μην διασπαστεί.  Οι Κτηνοτρόφοι του Νομού καλούν το μεσημέρι σε συνάντηση τους 4 βουλευτές. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές, θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας. Εφικτός στόχος είναι κατά τους μικροπωλητές η λειτουργία το 2024 της νέας λαϊκής αγοράς στη Νέα Πέραμο.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι η παρέλαση στην Καβάλα για την επέτειο του ΟΧΙ. Παρουσία και του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο ανακαίνισης του βιολογικού καθαρισμού Δάτου. Σε οικισμό της Καβάλας η Αστυνομία βρήκε αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στην Αθήνα. Συνελήφθη ο δράστης της κλοπής. Μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ το Νοσοκομείο Καβάλας για δύο επόμενα χρόνια προσέλαβε 60 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Την Ισλανδία μέσω προγράμματος Erasmus επισκέφθηκαν εκπαιδευτικοί του Λυκείου Ελευθερούπολης. Τουριστική προβολή στην Αμβέρσα έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Κεκλεισμένων των θυρών το ματς του Νέστου στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Γενική συνέλευση και εκλογές στις 5 Νοέμβρη για τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης