• 18 Μαΐου 2024,

Προς απόλυση οι συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ και στο Ν. Καβάλας

 Προς απόλυση οι συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ και στο Ν. Καβάλας

Δικαιολογημένα ανησυχούν ότι θα απολυθούν στο τέλος Νοέμβρη οι 7 συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ στο Ν. Καβάλας. 5 νοσηλεύτριες και 2 οδηγοί.

Πρόκειται για το προσωπικό των ΚΟΜΥ, τους ανθρώπους που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τα καθημερινά ράπιντ τεστ για τον κορωνοϊό. Ίδια τύχη θεωρούν ότι θα έχουν 1.000 και πλέον εργαζόμενοι ίδιας κατηγορίας σε όλη την Ελλάδα. Προχθές έκαναν κινητοποίηση στην Αθήνα.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα in.gr:

«Κινητοποίηση έξω από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις κινητές ομάδες υγείας (ΚΟμΥ) του οργανισμού, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις τους, με αποτέλεσμα το μέλλον 1.000 και πλέον εργαζομένων να βρίσκεται στον «αέρα».

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΚΟμΥ του ΕΟΔΥ, ζητούν τη διευθέτηση του ζητήματος των συμβάσεων από το υπουργείο Υγείας, ώστε να μην μείνουν χωρίς δουλειά 1.047 εργαζόμενοί που «έβαλαν πλάτη» κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού και να μην χαθεί όλη αυτή η εμπειρία που αποκτήθηκε τα δύσκολα αυτά χρόνια.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς και τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από τον ΕΟΔΥ και μάλιστα κρατάνε και πανό, στο οποίο ζητούν «να μην μείνουν 1.000+ εργαζόμενοι χωρίς δουλειά». Μετά το τέλος της κινητοποίησης το πανό τοποθετήθηκε στην είσοδο του οργανισμού».

Οι εργαζόμενοι του Ν. Καβάλας έχουν έδρα το Κ.Υ. Χρυσούπολης. Από εκεί κάθε πρωί αναχωρούν τα δύο συνήθως συνεργεία για να κάνουν τα δωρεάν ράπιντ τεστ. Κάθε Παρασκευή και στο ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης. Οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος Νοέμβρη και σύμφωνα με φήμες, δεν θα ανανεωθούν.


Χθες Πέμπτη τα δύο συνεργεία του ΕΟΔΥ δεν έκαναν ράπιντ τεστ στο Ν. Καβάλας.

Το γεγονός οφείλονταν στο ότι για τη Χρυσούπολη η χθεσινή μέρα ήταν αργία (εορτή του Αγίου Δημητρίου). Σήμερα η διαδικασία θα επανέλθει κανονικά. Συνήθως κάθε Παρασκευή τεστ γίνονται και στο ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης.

Διαβάστε επίσης