ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ομόφωνα αρνητικά γνωμοδότησε στη συνεδρίαση της Τετάρτης το Περιφερειακό Συμβούλιο, για το προτεινόμενο φωτοβολταϊκό στη Λεκάνη. Προτάθηκε και θα γίνει, ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό και να του ζητήσει να μην εγκριθεί η επένδυση. Από τη συνεδρίαση αποσύρθηκαν αρκετά αιτήματα επίσης φωτοβολταϊκών πάρκων στη Θράκη, προκειμένου να προηγηθεί διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Στη ίδια συνεδρίαση αν και έγινε ψηφοφορία, δεν εξελέγη ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

 

Ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο προσπαθούν να συντονιστούν για να βρεθεί άμεσα νόμιμη λύση σχετικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο έργο της αγοράς του Αγίου Νικολάου. Τρεις εβδομάδες ζητά η Αρχαιολογία ώστε να προσλάβει εποχιακό προσωπικό για την ανασκαφή που πρέπει να κάνει. Έγινε χθες η πρώτη σύσκεψη φορέων για τις εκδηλώσεις 100 χρόνων από την ίδρυση της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Ο επενδυτής στα Λουτρά Ελευθερών πρέπει να υποστηριχθεί γενναία, δήλωσε στην Πρωινή ο Κωστής Σιμιτσής. Αύριο αποφασίζουν οι αγρότες της ΑΜΘ τις επόμενες τους κινητοποιήσεις.

 

Με το νέο διοικητή του ΟΠΕΚΕΠΕ συναντήθηκε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Η δημοτική σύμβουλος Ανθή Χατζηφραντζή τραυματίστηκε μετά από πτώση στο «Αντιγόνη Βαλάκου», υπεβλήθη σε επέμβαση στο πόδι στο Νοσοκομείο. Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο συναντήθηκε το προεδρείο του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας. Όλα τα σωματεία συνταξιούχων της Καβάλας εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών. Στις 12 το μεσημέρι στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων η κηδεία του επιχειρηματία Γιώργου Βικελίδη. Πέθανε χθες σε ηλικία 83 ετών.

 

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ, περισσότερα χρήματα υποσχέθηκε ο Δήμαρχος. Δήλωσε ικανοποιημένος από τη δουλειά της καλλιτεχνικής διευθύντριας Εύας Οικονόμου Βαμβακά. Νέα διοίκηση απέκτησε χθες η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Πρώτη σε σταυρούς η Μαρία Κολτσακίδου. Ο Γιάννης Στούπας νέος πρόεδρος στο σύνδεσμο Φιλολόγων. Την Κυριακή το απόγευμα στη Λέσχη Αξιωματικών εκδήλωση του τμήματος Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Από τη Λάρισα ο διαιτητής στο ματς του ΑΟΚ με την Ευκαρπία. Από το σύνδεσμο Μακεδονίας στο ματς του Νέστου με την ομάδα του Χανιώτη.

Διαβάστε επίσης