• 10 Μαΐου 2024,

Ομόφωνα αρνητικό το Περιφερειακό Συμβούλιο για το φωτοβολταϊκό της Λεκάνης

 Ομόφωνα αρνητικό το Περιφερειακό Συμβούλιο για το φωτοβολταϊκό της Λεκάνης

Περίπου 6 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ το απόγευμα της Τετάρτης.

Βασικό θέμα συζήτησης το προτεινόμενο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Λεκάνη. Αντίθετη άποψη παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής (κυρίως κάτοικοι της Λεκάνης), ο πρόεδρος του συλλόγου Κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης.

Τόσο οι επικεφαλής των παρατάξεων (συμπεριλαμβανομένου του κ. Τοψίδη) όσο και οι περιφερειακοί σύμβουλοι δήλωσαν αντίθετοι σε αυτό που πάει να γίνει. Έτσι το συμβούλιο γνωμοδότησε από την αρχή, ομόφωνα αρνητικά.

Ο κ. Χάρης Σεϊτανίδης ζήτησε (κι ο κ. Τοψίδης αποδέχθηκε) να γίνει και επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό για το θέμα, προκειμένου να ληφθεί υπόψη σοβαρά από το Υπουργείο η αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τελικά και η Περιφέρεια ΑΜΘ θα κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε η πρόταση να μην υλοποιηθεί. Με αυτήν την αφορμή αποσύρθηκαν από την ημερήσια διάταξη προτάσεις για άλλα φωτοβολταϊκά, προτάσεις όλες για τη Θράκη, εφόσον η υπηρεσία ήταν θετική για την κάθε επένδυση. Θα επανέλθουν αφού μεσολαβήσει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, είπε ο κ. Τοψίδης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά σε άλλα ίδια αιτήματα για τα οποία και η υπηρεσία ήταν αντίθετη. Τέλος έγινε ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Η πρόταση της διοίκησης για τον πρώην πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κομοτηνής κ. Γιώργου Κυμπαρίδη έλαβε 29 ψήφους ενώ χρειάζονταν 30. Έτσι Συμπαραστάτης δεν εξελέγη.

Διαβάστε επίσης