• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Κοινή δράση και ισχυρή πίεση προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας αποφάσισαν να ασκήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΑΜΘ. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στο Νοσοκομείο Καβάλας, μετά από πρόσκληση των γιατρών ΕΣΥ του Νομού μας. Ήδη αναφέρεται ότι παθολόγοι από την Καβάλα θα κάνουν εφημερίες όχι μόνο στο Νοσοκομείο Ξάνθης αλλά και σε αυτό της Δράμας! Η δε πρόσληψη 4 επιπλέον γιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, διαγωνισμός του περασμένου Φεβρουαρίου, βρίσκεται σε μεγάλη καθυστέρηση αφού ακόμη δεν συγκροτήθηκε η προβλεπόμενη επιτροπή που θα αξιολογήσει τις αιτήσεις.

 

Δεν ανησυχεί ο Δήμος Καβάλας για την εφαρμογή του κανονισμού στάθμευσης στην Παναγία, δεν απορρίφθηκε το μέτρο. Στάλθηκαν στην Αποκεντρωμένη επιπλέον στοιχεία που ζητήθηκαν. Όλα αυτά αναφέρθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Φορείς και επιστημονικοί σύλλογοι της Καβάλας θα είναι μαζί στην κινητοποίηση της Τετάρτης κατά του φορολογικού νομοσχεδίου. Κλειστά εμπορικά καταστήματα, εστίαση. Την ίδια μέρα απεργούν τα Ταξί. Αλλοδαπός βοσκός τραυματίστηκε θανάσιμα χθες στο Προάστειο Χρυσούπολης, παρασύρθηκε από φορτηγό. Τρεις τόνους ελιές έκλεψαν άγνωστοι από δέντρα σε αγρόκτημα κοντά στο Ποδοχώρι. Ισχυρές επιφυλάξεις για την ουσία και τη διαδικασία μεταφοράς πανεπιστημιακών τμημάτων στο Δημοκρίτειο διατύπωσε μιλώντας στην Πρωινή ο καθηγητής Λυκούργος Μαγκαφάς, μέλος της διοίκησης του ΔΙΠΑΕ. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με ερώτηση του στη Βουλή ζητά να δημιουργηθεί στην Α.Δ. Καβάλας Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων.

 

Συλλήψεις 4 ατόμων στη Θάσο, κατηγορούνται για παράνομη αλιεία. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στην Καβάλα για ναρκωτικά, ένας δράστης κατείχε κοκαΐνη που προμηθεύτηκε μέσω διαδικτύου. Στο γραφείο του Αλέξη Πολίτη υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου.

 

Τουριστικό ήταν το θέμα συνεδρίου που έγινε χθες στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης», αφορά πρόγραμμα Ίντερεκ. Με τη συνδρομή του Γιάννη Σαρρή, αυξάνονται στις 11 οι υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές από την Καβάλα μέσω του συλλόγου Άγιος Νέστωρας. Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στην Κεραμωτή.

 

Τιμωρεί τον Ορφέα Ελευθερούπολης η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με αφαίρεση 6 βαθμών και πρόστιμο λόγω πλαστογραφίας σε δελτίο ποδοσφαιριστή. Χορηγός των Πανθήρων η Energean.

Διαβάστε επίσης