• 30 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Σημαντική σύσκεψη για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Αθήνα. Την προκαλεί ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, προσκάλεσε τους 4 βουλευτές- Περιφερειάρχη και Δήμαρχο. Σύμφωνα με πληροφορίες ανακύπτει και θέμα ασφάλειας μιας και η γραμμή περνά πολύ κοντά από τις εγκαταστάσεις και τις μονάδες της ΒΦΛ. Πρόθεση του κ. Σταϊκούρα είναι να συζητηθεί το θέμα μιας και το έργο είναι οριστικό ότι θα γίνει. Σύντομα προβλέπεται η δημοπράτηση του.

 

Μικρή συμμετοχή στην απεργία, μικρή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία χθες το πρωί στο κέντρο της Καβάλας. Ποσό 200.000 ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια για τη συντήρηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου. Διαμαρτύρονται πολίτες καθώς πληροφορούνται ότι πρωί Σαββάτου και Κυριακής δεν τελούνται κηδείες στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Η απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης έχει σχέση και με την γενικότερη έλλειψη ιερέων. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Καβάλας θα αποφασίσει αν θα λειτουργήσουν φέτος τα Λασπόλουτρα. Εκεί εκτελείται ήδη ένα έργο, σύντομα θα αρχίσει και δεύτερο. Φωτιά κοντά στην αποθήκη του Δήμου στις Κρηνίδες χθες πρωί. Δεν αποκλείεται να ξεκίνησε από κάψιμο κλαδιών και χόρτων.

 

Σε λειτουργία από προχθές η νέα πιάτσα ταξί στην οδό Αβέρωφ. Την ερχόμενη Τρίτη το πρωί η απόφαση στο δικαστήριο των απολυμένων των Πετρελαίων. Την ενοχή 11 μόνο κατηγορούμενων για μέρος των κατηγοριών ζήτησε η Εισαγγελέας. Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στην Καβάλα, οι δύο αφορούν ανήλικους. Ικανοποιημένος ο Αρχέλαος Γρανάς αφού όπως δηλώνει τα θέματα της Ιατρικής Εταιρίας μπήκαν σε μια σωστή σειρά. Αντώνης Ρέμος, Άννα Βίσση και Νατάσα Θεοδωρίδου το Καλοκαίρι σε συναυλίες στο «Ανθή Καραγιάννη». Μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν οι Καλοκαιρινές συναυλίες στο Ακόντισμα.

 

Το Σάββατο έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου «Νήσος Σάμος» από την Καβάλα προς τα νησιά του Β. Αιγαίου. Περιβαλλοντική δράση για γονείς και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης. Παραμένει πρόεδρος στο συνοικιακό σύλλογο Κηπούπολης Καλαμίτσας ο Νίκος Μωϋσίδης.

 

ΑΟΚ και Βύρωνας στον τελικό της ΕΠΣ Καβάλας. Γιορτή στις Πηγές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας από τον Άρη. Σε Καβάλα και Ελευθερούπολη χθες η Σοφία Σακοράφα.

 

Διαβάστε επίσης