• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Χωρίς κρούσμα κορωνοϊού παραμένει ο Νομός Καβάλας αφού τα αποτελέσματα επί των ύποπτων περιστατικών ήταν ως τώρα αρνητικά. Από χθες γίνεται διπλός έλεγχος στην άφιξη ασθενών στο Νοσοκομείο, χρησιμοποιείται και η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Περιφέρειας. Στον 5ο όροφο του Νοσοκομείου- αν υπάρξει ανάγκη- θα νοσηλεύονται οι πάσχοντες από κορωνοϊό. Εν τω μεταξύ χθες ο Δήμος Καβάλας άρχισε να πλένει πεζοδρόμια. Έγινε απολύμανση στο Διοικητήριο ενώ η εθελοντική αιμοδοσία του Ιατρικού Συλλόγου απέδωσε 75 μονάδες αίματος. Πρωτοβουλία συλλόγων για εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στη Χρυσούπολη.

Ένα ξενοδοχείο της Καβάλας διέκοψε τη λειτουργία του κι ένα δεύτερο σκέπτεται να κάνει το ίδιο. 5 κάτοικοι του Ν. Καβάλας είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό αφού συμμετείχαν στην εκδρομή του περασμένου Σαββατοκύριακου στην Κωνσταντινούπολη. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας συνεχίζει τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Μεταξύ πολύ λίγων συγγενών τελέστηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο πολιτικός γάμος. Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Καβάλας για παροχή ψυχολογικής στήριξης σε όσους την έχουν ανάγκη.

Ο υποστράτηγος Παντελής Κατσαϊτης νέος διοικητής στην ΧΧ Μεραρχία που εδρεύει στην πόλη μας. Τους επόμενους 3 μήνες το Υποθηκοφυλακείο Καβάλας πρέπει να βρει νέο χώρο για να συνεχίσει να λειτουργεί. Λόγω της βλάβης στο δίκτυο χθες το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ αναβάλλει την προγραμματισμένη για σήμερα διακοπή ρεύματος στον Άγιο Λουκά. Παρέμβαση του Μακάριου Λαζαρίδη για δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτών του Νέστου. Η Τάνια Ελευθεριάδου μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερωτήσεις για την στήριξη όσων πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Νόμιμη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εξελέγησαν δύο μέλη στην Οικονομική Επιτροπή. Άγνωστοι μετέφεραν μπάζα σε περιοχή πάνω από τη Ρέμβη στη Ν. Ηρακλείτσα. Ο φιλοζωϊκός σύλλογος Νώε περιέθαλψε υποσιτισμένο σκύλο, δεμένο σε πινακίδα κοντά στο Ακροβούνι.

Διαβάστε επίσης