ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό συνάντησαν χθες στην Αθήνα οι βουλευτές Μορφίδης- Παπαφιλίππου. Μαζί τους ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την πρόσληψη μόνιμου γιατρού ογκολόγου όπως επίσης για την πρόσληψη παθολόγου. Θα ζητηθεί από τον Δημήτρη Κασαράκη να έρχεται προσωρινά στο Νοσοκομείο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι να καλυφθεί το κενό της αποχώρησης του. Χθες ο σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου έστειλε επιστολή με σχετικό περιεχόμενο στον Υπουργό. Ο Σύλλογος διατυπώνει κριτική και παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Κασαράκης.

 

Αύξηση 5% σημείωσαν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Καβάλας το πρώτο 6μηνο του 2018, ανακοίνωσε χθες ο σύνδεσμος ξενοδόχων. Η αύξηση οφείλεται στους έλληνες επισκέπτες. Πρόστιμο 2.000 ευρώ επέβαλε υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας σε εταιρία μαρμάρων, για τη λειτουργία λατομείου της στη Θάσο. Λειτουργεί από αύριο το μικρό ξενοδοχείο πολυτελείας «Anthemion», βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 7. Ποσό άνω των 300.000 ευρώ ζητά από το κράτος ο Δήμος Καβάλας, για τα έξοδα που έκανε το 2016 υποδεχόμενος περισσότερους από 1.000 πρόσφυγες. Για την εξασφάλιση του ποσού είναι πολύ πιθανό να υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

 

Δημοτικές παρεμβάσεις σε 21 σχολικά κτίρια περιλαμβάνει έργο του Δήμου Καβάλας που θα δημοπρατηθεί σύντομα. Έκλεισαν για τον Αύγουστο- όπως κάθε χρόνο- οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκε χθες η Δήμαρχος, συζήτησαν τα έργα του ΕΣΠΑ. Κινητοποιήθηκαν όσοι ζητούν αλλαγή της όδευσης του ΤΑΡ, συγκεντρώθηκαν χθες σε σημείο όπου τελικά δεν εμφανίστηκαν εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας. Δικαιωμένος για το έργο στο αρχαίο θέατρο Θάσου δηλώνει ο Δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

 

Πολύς κόσμος στη χθεσινή συναυλία Μαραβέγια. Ανακοίνωση συμπαράσταση στους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική εξέδωσαν τα σωματεία συνταξιούχων του Νομού. Το βράδυ θεατρική παράσταση με τον Γιάννη Ζουγανέλη και το Βλαδίμηρο Κυριακίδη στο Φρούριο. Η θάλασσα ξέβρασε νεκρό δελφίνι πολύ κοντά στην ακτή Γλάστρες στο Παληό. Συνεχίζεται ως την Κυριακή η έκθεση βιβλίου στην παραλία.

 

Τον Αλέξανδρο Τσούτση απέκτησε ο ΑΟΚ. Στον Ιωνικό Νικαίας προπονητής ο Κώστας Ανυφαντάκης.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης