Λειτουργεί από αύριο το «The Anthemion house» – Ένα μικρό ξενοδοχείο πολυτελείας στην οδό Κολοκοτρώνη (φωτογραφίες)

 Λειτουργεί από αύριο το «The Anthemion house» – Ένα μικρό ξενοδοχείο πολυτελείας στην οδό Κολοκοτρώνη (φωτογραφίες)

Ήρθε η ώρα της λειτουργίας του για το μικρό ξενοδοχείο πολυτελείας «The Anthemion house». Βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 7, σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Το ξενοδοχείο λειτουργεί από αύριο Παρασκευή και οι πρώτοι του πελάτες προέρχονται από το εξωτερικό.

Η ιστορία της προσπάθειας ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη. Τότε δύο παιδικοί φίλοι- συμπολίτες- ο Γιώργος Καφετζόπουλος και ο Δημήτρης Στυλίδης αγόρασαν το κτισμένο το 1927 τριώροφο σπίτι. Μέχρι τότε είχε κατοικηθεί από καπνέμπορους. Τελευταίος ιδιοκτήτης ο Ααρών Τσιμίνο. Εξωτερικά ήταν σε καλή κατάσταση αλλά οι εργασίες το μεταμόρφωσαν. Με τις συμβουλές της εταιρίας Studio Normless, το τελικό αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Είναι κάτι που δεν φαίνεται τόσο πολύ απ’ έξω. Μια περιήγηση όμως στο εσωτερικό του πείθει. Εντυπωσιάζει και ενθουσιάζει τον κάθε επισκέπτη του.

Η επένδυση που άρχισε με την αγορά του ακινήτου τον Δεκέμβρη του 2017 αγγίζει και ίσως ξεπερνά το ποσό των 500.000 ευρώ ενώ με τη λειτουργία του ξενοδοχείου δημιουργούνται πέντε τουλάχιστον θέσεις εργασίας.

Οι εργασίες ανακαίνισης άρχισαν τον Μάρτιο και τέλειωσαν πρόσφατα. Δημιουργήθηκαν επτά διαμερίσματα – δωμάτια δύο χώρων το καθένα. Η καλύτερη και ακριβέστερη περιγραφή είναι σουίτες. Συνολικά 20 κλίνες. Η προώθηση των κρατήσεων στο ξενοδοχείο έγινε μόνο από μία ιστοσελίδα. Η ανταπόκριση, όπως λένε οι ιδιοκτήτες του είναι κάτι παραπάνω από θετική.

Οι Καφετζόπουλος- Στυλίδης πρόσθεσαν στο εγχείρημα τη δική τους «φρέσκια» ματιά. Σε όσους μείνουν στο ξενοδοχείο προσφέρουν: Πρωινό, θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους, ποδήλατο για την κίνηση μέσα στην πόλη, γυμναστήριο αλλά και συσκευή κινητού τηλεφώνου!

Το όνομα « Anthemion» προέρχεται από τα γύψινα ανθέμια που υπάρχουν στο κτίσμα περιμετρικά αλλά και στην πρόσοψή του. Στο κάγκελο του μεγάλου και βασικού μπαλκονιού διατηρήθηκαν τα αρχικά γράμματα του ονόματος του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Ο Δημήτρης Στυλίδης (καθηγητής τουρισμού) είπε στην Πρωινή: «Μας ενδιαφέρει η τοπική κοινωνία, η γειτονιά. Όλα αυτά γιατί επιθυμούμε μια βιώσιμη ανάπτυξη». Ο Γιώργος Καφετζόπουλος (πτυχιούχος μάνατζμεντ) σημειώνει: «Το ξενοδοχείο θα προωθεί σε κάθε ευκαιρία τα τοπικά προϊόντα. Π.χ. με το πρωινό που θα προσφέρει».

Η τιμή του κάθε δωματίου κυμαίνεται από 100 έως 140 ευρώ τη βραδιά. Πολλά; Όποιος δεν είδε το «The Anthemion house» δεν μπορεί να καταλάβει. Η περιήγηση στους περιποιημένους, καλαίσθητους, τέλειους από κάθε άποψη χώρους του εξηγεί και με το παραπάνω την τιμή. Η προαναφερθείσα αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, στην «καρδιά» της οποίας άλλωστε βρισκόμαστε.

Τα έπιπλα και ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου είναι στην πλειοψηφία του χειροποίητος άρα και μοναδικός. Το στυλ ξεχωριστό. Σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, σε αυτό που ξεχωρίζει, υπάρχει ιδιωτικό τζακούζι. Σημειώνουμε ότι η επένδυση δεν άλλαξε τους χώρους της κατοικίας. Δεν επήλθαν αλλαγές. Τα δωμάτια του σπιτιού μετατράπηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείου, οι κοινόχρηστοι χώροι (χολ κτλ) έχουν τον ίδιο χαρακτήρα. Κάποιοι βέβαια χρησιμοποιήθηκαν για την υποδοχή και την αίθουσα πρωινού.

 

Διαβάστε επίσης