ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΗ 2023

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της ΠΕ Καβάλας απέρριψε το σχέδιο περίφραξης της Αλάνας. Το χαρακτηρίζει αρκετά αόριστο. Ζητά διευκρινήσεις επί θεμάτων ελεύθερων δρόμων, κοινόχρηστων χώρων. Η απόφαση που πάρθηκε χθες σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή, καταθέτοντας νέα σχέδια. Γίνεται επίσης γνωστό ότι η περίφραξη στην Αλάνα δεν θα αφορά 43 περίπου στρέμματα που μένουν ελεύθερα. Ο Άλεξ Χατιντάτζι ζητά αυτή η έκταση να είναι στη δυτική πλευρά του μεγάλου οικοπέδου και κοντά στην υφιστάμενη τάφρο.

Στο αυτόφωρο δικάζεται το μεσημέρι 36χρονος Ρομά, κατηγορείται για τη φωτιά στο σπίτι κοντά στις Καμάρες. Είναι κρατούμενος από το απόγευμα της Τρίτης. Περισσότεροι από 2.000 οι επιβάτες των δύο κρουαζιερόπλοιων που έρχονται αύριο στο λιμάνι. Πολλοί δεν θα κάνουν σύντομες εκδρομές, θα έχουν ελεύθερο χρόνο να κινηθούν εντός πόλης. Άδεια από την Πολεοδομία εξασφάλισε ο Δήμος Καβάλας για τις εργασίες την Καλαμίτσα. Προηγήθηκε έκθεση επικινδύνου συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και κτιρίων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενστάσεις υποψηφίων επί των τελικών αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στο Ν. Καβάλας. Ευχαριστήριες ανακοινώσεις χθες από τους υποψήφιους Λεωνίδα Παππά και Τάσο Καρασαββόγλου.

Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Θα επιδιωχθεί οι εργασίες να μην ενοχλήσουν τους επαγγελματίες στη διάρκεια του Καλοκαιριού. Πιθανές αλλά όχι σίγουρες οι εκλογές στο Επιμελητήριο στο τέλος του έτους. Δεν ξεκαθαρίζει αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Μάρκος Δέμπας. Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών και οδήγηση χωρίς δίπλωμα, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση. Μια ακόμη υποψήφια του ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Εριφυλλίδης. Υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και ο Νίκος Κουρκούλης. Ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για το Δήμο Ελληνικού. Με άδεια του ΟΛΚ λειτουργεί καντίνα στην είσοδο της Ιχθυόσκαλας.

Όλα είναι έτοιμα για το διαγωνισμό ορθογραφίας μεταξύ μαθητών δημοτικών σχολείων του Ν. Καβάλας, θα γίνει την Κυριακή στη Δ. Βιβλιοθήκη. Μετεωρολογικός σταθμός θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στην οροφή του δημοτικού σχολείου της Παναγίας. Πολλοί μαθητές έλαβαν μέρος σε εκδήλωση για την ανακύκλωση που έγινε στο Δ. Κήπο. Δωρεά της εταιρίας Θερμοπλαστική στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο. Στην Ελευθερούπολη την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο η Λένα Μαντά.

Συμπλοκή μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σημειώθηκε χθες βράδυ στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου. Τους χώρισε η Αστυνομία. Ο Δήμος Παγγαίου απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν από αύριο τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που γίνονται στη θαλάσσια περιοχή Ν. Ηρακλείτσας και Ν. Περάμου.

 

Διαβάστε επίσης