ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ 2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ 2021

Πετυχημένη διαμαρτυρία προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα στο κυνήγι και στο ψάρεμα έκαναν χθες το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη περισσότεροι από 150 πολίτες. Σε υψηλούς τόνους εξήγησαν ότι οι δύο δραστηριότητες δεν ευνοούν την μετάδοση του κορωνοϊού. Ήταν η πιο πετυχημένη διαμαρτυρία στην Καβάλα το διάστημα της νέας καραντίνας. Παρόντες στην πλατεία Καπνεργάτη αρκετοί αστυνομικοί ενώ κυνηγοί ήταν στην διαμαρτυρία με τα κυνηγετικά τους σκυλιά, οι ψαράδες με τα καλάμια τους.

 

Περαιτέρω μείωση στους ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο, χθες το μεσημέρι ήταν 20. Ένα μόνο κρούσμα στην ΠΕ Καβάλας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Έγιναν μαζικοί εμβολιασμοί σε Κωνστάντειο και Προκόπειο. Από σήμερα εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Πρίνου.

 

5 εμπορικά πλοία βρίσκονται έξω από το νέο λιμάνι, περιμένουν να λήξει η απεργία των πλοηγών για να εξυπηρετηθούν στο Φίλιππος Β’ και στη ΒΦΛ. Ενισχύονται με μαγνητική πύλη και ανιχνευτή μετάλλων τα μέτρα ελέγχου πολιτών κατά την είσοδο τους στην υπηρεσία της εφορίας. Ο πρόσφατος νοτιάς μεγάλωσε το πρόβλημα στη δυτική πλευρά της Ραψάνης με ξηλωμένο σύρμα και γεωύφασμα. Πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Θόδωρος Μουριάδης καλεί σε συνάντηση τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

 

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στην πλατεία Καπνεργάτη. Το πλοίο Σούπερφερι ΙΙ θα αντικαταστήσει προσωρινά στα δρομολόγια προς Λήμνο- Άγιο Ευστράτιο το Άκουα Μπλου. Από τη Δευτέρα τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου. Σύλληψη αλλοδαπού άνδρα στην Καβάλα για κατοχή δύο όπλων κρότου. Ανακοινώσεις Μακάριου Λαζαρίδη- Τάνιας Ελευθεριάδου- Θόδωρου Μουριάδη για τη χθεσινή μέρα μνήμης του ολοκαυτώματος. Κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ διαμαρτύρονται για την αύξηση της τιμής των ζωωτροφών, καταθέτουν συγκεκριμένη πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

Θετικό αποτέλεσμα είχε η κινητοποίηση του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ στη ΔΕΗ Καβάλας. Το σωματείο των οικοδόμων διαμαρτύρεται για την απαγόρευση των συναθροίσεων. Το Εργατικό Κέντρο συμπαραστέκεται στην Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις χημικές βιομηχανίες λόγω της αγωγής του έγινε εναντίον της.

Διαβάστε επίσης