ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία, τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Ζήτησαν γρήγορη απόδοση δικαιοσύνης. Έγιναν 10 ομιλίες. Επακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Ικανοποιητική η συμμετοχή και στην απεργία. Έξω από το Δημαρχείο συγκεντρώθηκε το απλήρωτο προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών. Σενάριο καταβολής της μισθοδοσίας τους ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά στο όρος Σύμβολο το μεσημέρι της Τρίτης. Ομαλά εξελίσσεται το έργο στην αγορά του Αγίου Νικολάου, στρώνεται τσιμέντο καθαριότητας στην οδό Ψαρών. Λύνεται το πρόβλημα των ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η εταιρία κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου ανακοίνωσε έργα αποκατάστασης, οι ασφαλτοστρώσεις αρχίζουν αύριο 1η Μαρτίου. Οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών Καβάλας ζητούν από την Περιφερειακή Ενότητα έργα συντήρησης στην πίστα της Νέας Καρβάλης αλλά και στους δρόμους κοντά στο ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα. Εκεί δηλαδή που γίνονται μαθήματα και εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος.

 

Δύο συλλήψεις από το Λιμεναρχείο για παράνομη αλιεία. Δύο συλλήψεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για παραβάσεις στο νόμο περί ναρκωτικών ουσιών. Με τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Πασχάλη Συριτούδη συναντήθηκε στην Αθήνα ο πρόεδρος του σωματείου της Καβάλας Νίκος Ίμβρος. Ο Κώστας Στεφανίδης νέος πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Δήμου Καβάλας. Μια μόνο ερώτηση προς τη διοίκηση στη σημερινή συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κατατέθηκε από την παράταξη του Στέργιου Ηλιόπουλου.

 

Με την παρουσίαση βιβλίων του συγγραφέα Γεωργίου Μάνου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Κεραμωτής. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση οργανώνουν αύριο στο κέντρο της πόλης την εκδήλωση Χελιδονίσματα. Και τα κρασιά του Νομού Καβάλας προβάλλονται μέσω της Περιφέρειας στην έκθεση Οινόραμα. Η έκθεση γίνεται το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

 

Ανακοίνωση του ΑΟΚ για τον 1 χρόνο από το θάνατο του Ιορδάνη Αδαμάκη. Πέθανε στη Θεσσαλονίκη ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ Απόστολος Ανέστης. Στην επόμενη φάση των πανελλήνιων πρωταθλημάτων προκρίθηκε η Μικτή ΕΠΣ Καβάλας κάτω των 14 ετών. Δεύτερη θέση για την ομάδα κάτω των 21 του πινκ πονκ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης