ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ έχασε η τοπική αγορά, η τοπική οικονομία στον ένα χρόνο που δεν λειτουργούν τα Πετρέλαια. Αυτό υποστήριξε χθες ο Βαγγέλης Παππάς. Τώρα στο τέλος Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος που τα Πετρέλαια δεν λειτουργούν αν και αρχικά η διακοπή έγινε για λόγους συντήρησης των εγκαταστάσεων. Η εργατική διαφορά είναι σε εκκρεμότητα στη δικαιοσύνη, οι πρώτες αποφάσεις αναμένονται ως το τέλος του έτους. Τα 12 εκ ευρώ ζημιάς στην τοπική οικονομία προκύπτουν από τους μισθούς που δεν καταβλήθηκαν σε μόνιμους και εργολαβικούς εργαζόμενους. Η εταιρία δεν τήρησε ούτε την υπόσχεση της για το κοίτασμα Έψιλον, είπε επίσης ο Βαγγέλης Παππάς.

 

Μειώθηκαν στους 5 οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ υπηρεσιών και φορέων για την εξυπηρέτηση των τριών κρουαζιερόπλοιων που θα έρθουν την ίδια μέρα στο λιμάνι, τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη. 500 επιβάτες έφερε χθες το κρουαζιερόπλοιο Azamara Journey, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο της πόλης. Το αρμόδιο Υπουργείο επέστρεψε στον επενδυτή την προτεινόμενη ΜΠΕ στα Λουτρά των Ελευθερών για να γίνουν διορθώσεις. Από την προσεχή Δευτέρα επαναλειτουργεί το πολιτιστικό κέντρο του Πυθαγόρα. Την Καβάλα θα επισκεφθεί την Πέμπτη 6 Οκτώβρη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Κατατέθηκε χθες για να ψηφιστεί σήμερα η τροπολογία για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Παγγαίου γνωστοποίησε με ανάρτηση του ο Μακάριος Λαζαρίδης. Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης ενημέρωσε ότι η άφιξη του πυροσβεστικού πλοίου Πετράκης στην Καβάλα θα γίνει το πρώτο 15νθήμερο του Οκτώβρη. Δεν υπάρχει θέμα διακοπής λειτουργίας του κολυμβητηρίου για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, δήλωσε ο Θόδωρος Μουριάδης. Κτηνοτρόφοι και από την Καβάλα συνάντησαν χθες στην Αθήνα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Διαμαρτυρία φοιτητών, ζήτησαν να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε όλους στο εστιατόριο του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Στις 19 Οκτώβρη εκλογές για τη νέα διοίκηση του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ. Με ανακοίνωση του Επιμελητήριο υπενθυμίζει ποιες εταιρίες είναι υποχρεωμένες να εγγραφούν στο ΓΕΜΗ.

 

Αγιασμός έγινε χθες στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Με 5 υποψήφιους συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ. Την Δευτέρα 3 Οκτώβρη ξεκινούν τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο.

 

Συνεχίζονται οι προπονήσεις του ΑΟΚ, το Σάββατο φιλικό με το Παραλίμνιο. Παιχνίδια της Παναχαϊκής σε βίντεο είδαν χθες οι ποδοσφαιριστές του Βύρων. Σχολή διαιτησίας θα λειτουργήσει η ΕΠΣ Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης