• 8 Μαΐου 2024,

Η 5η φετινή άφιξη του Azamara Journey- Οι διαβουλεύσεις για τις 3 αφίξεις της 17ης Οκτώβρη

 Η 5η φετινή άφιξη του Azamara Journey- Οι διαβουλεύσεις για τις 3 αφίξεις της 17ης Οκτώβρη

Το κρουαζιερόπλοιο Azamara Journey κατέπλευσε στις 7:30 χθες το πρωί στο κεντρικό λιμάνι.

Στην πέμπτη για φέτος αλλά και τελευταία άφιξη του. Έρχεται από τον περασμένο Απρίλιο. Μετά τη χθεσινή του άφιξη ανανεώνει το ραντεβού με την Καβάλα για την επόμενη περίοδο. Από την άνοιξη του 2023 μέχρι και το φθινόπωρο του 2023. Χθες το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο έφερε στην Καβάλα 512 τουρίστες.

Οι περισσότεροι Εγγλέζοι, αρκετοί Σκωτσέζοι. Το πλήρωμα του ήταν 384 άτομα. Η χθεσινή άφιξη ήταν μία καλή άφιξη κρουαζιερόπλοιου για την πόλη της Καβάλας δεδομένου του ότι αυτοί που μετακινήθηκαν για εκδρομές στη Ξάνθη και τους Φιλίππους δεν ήταν πολλοί. Αντίθετα οι περισσότεροι επιβάτες που βγήκαν από το πλοίο κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης. Κάνοντας γενικότερα αισθητή την παρουσία τους.

Τρία λεωφορεία κινήθηκαν για τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και μόνο δύο για την πόλη της Ξάνθης. Υπολογίζεται ότι αυτοί που έκαναν τις μικρές εκδρομές ήταν περίπου 150 επιβάτες. Οι υπόλοιποι κυκλοφόρησαν στο κέντρο της πόλης.

Στην πλειοψηφία τους έδειξαν ενδιαφέρον για την Καβάλα ενώ δεν ήταν και λίγες οι κούρσες που «βγήκαν» για τα αυτοκίνητα ταξί. Σε αρκετές περιπτώσεις δέχθηκαν τις προτάσεις των επαγγελματιών οδηγών και τα αυτοκίνητα Ταξί τους έκαναν μία μικρή ξενάγηση στα σημαντικότερα σημεία της πόλης.

Εν τω μεταξύ οι εμπλεκόμενοι στο θέμα της κρουαζιέρας τοπικοί φορείς συνεχίζουν και συζητούν το τι θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη. Στο πρόγραμμα είναι πάντα η ταυτόχρονη άφιξη τριών κρουαζιερόπλοιων!

Για την εξυπηρέτηση των οποίων ακόμη και σήμερα δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. Λέγεται ότι σε μία από τις τρεις εταιρείες ασκούνται πιέσεις ώστε το πλοίο της να έρθει μία μέρα νωρίτερα. Ένα πρόβλημα που ανακύπτει και το οποίο δεν αναμένονταν- πέρα από αυτό της εξυπηρέτησης των πλοίων εντός του λιμανιού- αφορά τα τουριστικά λεωφορεία που θα χρειαστούν εκείνη την ημέρα.

Εφόσον οι επιβάτες των τριών πλοίων θα είναι πάρα πολλοί. Υπολογίζεται ότι για την εξυπηρέτησή τους θα χρειαστούν περισσότερα από τριάντα λεωφορεία(!) που πάνω κάτω την ίδια ώρα θα πρέπει να είναι στο κεντρικό λιμάνι.

Μάλιστα οι επιβάτες ενός εκ των τριών πλοίων φέρονται να έχουν ήδη συμφωνήσει στο σύνολο τους να μετακινηθούν στις εκδρομές προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και την πόλη της Ξάνθης.

Ο Οργανισμός Λιμένα και το Λιμεναρχείο Καβάλας συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για να βρουν και να καταλήξουν σε ένα σχέδιο εξυπηρέτησης και των τριών πλοίων και των θεμάτων που λόγω της συνύπαρξης των τριών πλοίων θα ανακύψουν εκείνη την ημέρα.

Διαβάστε επίσης