• 19 Μαΐου 2024,

Ένας χρόνος με κλειστά τα Πετρέλαια: «Χάθηκαν μισθοί 12 εκ ευρώ!» (συνέντευξη)

 Ένας χρόνος με κλειστά τα Πετρέλαια: «Χάθηκαν μισθοί 12 εκ ευρώ!» (συνέντευξη)

Τέτοιες μέρες πριν από έναν χρόνο, δηλαδή τέλος του Σεπτέμβρη του 2021, έπαψαν να λειτουργούν τα Πετρέλαια στην Καβάλα.

Τότε είχε προγραμματιστεί και είχε ξεκινήσει η ετήσια συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων. Μετά το τέλος της οποίας η παραγωγική διαδικασία θα επανέρχονταν κανονικά. Είναι κάτι που δεν έγινε ποτέ λόγω των όσων μεσολάβησαν ανάμεσα στην εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Ένα χρόνο τώρα τα Πετρέλαια είναι εκτός λειτουργίας. Με αυτήν την αφορμή μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Βαγγέλης Παππάς. Θυμήθηκε καταρχήν το ότι συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη διακοπή λειτουργίας των Πετρελαίων.

Δήλωσε ότι συμπληρώνουμε έναν χρόνο χωρίς καμία παραγωγή. Εκτίμησε ότι σήμερα αν τα Πετρέλαια λειτουργούσαν, με βάση τη διακοπή του προηγούμενου έτους, θα μπορούσαν να έχουν ημερήσια παραγωγή μέχρι και 3.000 βαρέλια! Συνδύασε μάλιστα αυτήν την αυξημένη παραγωγή για τον Πρίνο με το γεγονός της ευνοϊκής τιμής του πετρελαίου.

Ο Βαγγέλης Παππάς κάνει λόγο για μία μεγάλη απώλεια στην τοπική οικονομία καθώς όπως υπολογίζει το διάστημα που δεν λειτουργούν τα Πετρέλαια χάθηκαν για την αγορά της Καβάλας και το εργατικό της δυναμικό 12 εκατομμύρια ευρώ! Τα χρήματα αυτά υπολογίζει ότι αφορούν τη μισθοδοσία τόσο του τακτικού όσο και του εργολαβικού προσωπικού.

Για το τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα και να αλλάξουν τα δεδομένα που ισχύουν, αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις που πάντως δεν θα είναι άμεσες και στο ενδεχόμενο αλλαγής πολιτικής από την κυβέρνηση.

Υπάρχει είπε ο Βαγγέλης Παππάς στη συνέντευξή του στην Πρωινή, μια ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών και της κυβέρνησης. Για το σωματείο είπε ότι η αξιοπρέπεια νίκησε τη δουλεία. Υπενθύμισε ότι οι 190 εργαζόμενοι είναι σταθεροί και πιστοί στις αρχές του σωματείου. Για την τήρηση της νομιμότητας.

Ο Βαγγέλης Παππάς και όλα όσα μεσολάβησαν από το Φθινόπωρο του 21 μέχρι και σήμερα τα χαρακτηρίζει ως μια θλιβερή ιστορία. Μάλιστα σημειώνει ότι αν γίνει σήμερα δοκιμή επαναλειτουργίας του εργοστασίου και προσπάθεια επιστροφής της παραγωγικής διαδικασίας -με αυτό το προσωπικό που υπάρχει σήμερα- τότε δηλώνει χαρακτηριστικά «… θα κλάψουμε ακόμη και τη θάλασσα».

Δε ξεχνά το περιστατικό της φωτιάς στα Πετρέλαια τον περασμένο Απρίλιο. Τονίζει ότι αυτό το περιστατικό επιβεβαίωσε τους φόβους των εργαζομένων. Οι δηλώσεις του στην Πρωινή ολοκληρώθηκαν με ερώτηση σχετικά με τη δημοτική κατάσταση.

Δηλαδή την λειτουργία του Δήμου Καβάλας, τη διοίκηση του Δήμου και τη στάση της αντιπολίτευσης. Η άποψη του ήταν άποψη κριτικής και στα δύο μέρη. Δεν έγινε κάτι το φοβερό, είπε καταρχήν για τη διοίκηση Μουριάδη.

Συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ένας αργός ρυθμός. Όπως όλα στην Ελλάδα, συμπλήρωσε. Για το φωτισμό με λάμπες led είπε ότι έπρεπε να έχουν μπει στο Δήμο Καβάλας πριν από 15 χρόνια! Και για την αντιπολίτευση σχολίασε ότι διαμαρτύρεται και φωνάζει μόνο για να φωνάζει…


Ο κ. Βαγγέλης Παππάς αναφέρθηκε και στο γνωστό δάνειο που έλαβε η εταιρία. Εισέπραξαν είπε τα 100 εκ ευρώ με υποχρέωση για έρευνες και εργασίες και στο Έψιλον. Αλλά δεν έγινε τίποτα, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης