• 9 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας η πρόταση δημιουργίας και λειτουργίας σε κτίρια της Παιδόπολης παιδικών κατασκηνώσεων. Πρόκειται για ιδέα της προέδρου Αναστασίας Τζαμπαζλή, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Στόχος είναι η κατασκήνωση να λειτουργήσει το Καλοκαίρι του 2025 σε τρία κτίρια της Παιδόπολης. Ο ελεύθερος χώρος προκύπτει από το γεγονός της πολιτικής αποιδρυματοποίησης, μείωσης δηλαδή των παιδιών που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη Καβάλας.

 

Από την Κυριακή 28 Απριλίου- Κυριακή των Βαΐων- το Πασχαλινό ωράριο στην αγορά. Θα είναι ίδιο με αυτό των προηγούμενων ετών. Μειώνονται οι πρόσφυγες μετανάστες στο «Ασημακοπούλου», αποχωρούν για να εργαστούν στον τουρισμό και στην εστίαση. Αναμένεται από 900 που ήταν τον Μάρτιο, να μειωθούν στους 300 στο τέλος Απριλίου. Εταιρία από την Κοζάνη ανέλαβε το μεγάλο έργο ανακαίνισης στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου. Έχει προθεσμία 20 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου, κάθε βράδυ ένα φερι μποτ θα βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι. Περίπου 200 αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ συναντήθηκε ο Γιάννης Πασχαλίδης, συζητήθηκαν εκκρεμότητες αποζημιώσεων καθώς και νέες δράσεις προστασίας καλλιεργειών από το χαλάζι. Στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, τον προσεχή Σεπτέμβρη, θα βρίσκεται στην Καβάλα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Αεροψεκασμούς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στην πρώτη φάση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, δράση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Μεγάλο τουριστικό πρακτορείο της Αγγλίας το Καλοκαίρι του 2025, θα συνδέσει αεροπορικά την Καβάλα με το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ. Τρεις συλλήψεις στο Ν. Καβάλας για υποθέσεις ναρκωτικών.

 

Ανοιχτή πρωί και απόγευμα στη Μεγάλη Λέσχη έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου Γυναικών Ζωγράφων. Πολλά υποσχόμενη η νέα θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, η «Μέθοδος Γκρόνχολμ» έχει πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Απριλίου. Στο 25ο Νηπιαγωγείο βρέθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου, ενημέρωσαν για θέματα στοματικής υγιεινής. Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χθες τα μέλη του συνδέσμου ξενοδόχων Καβάλας.

 

ΑΟΚ και Βύρωνας έκαναν νίκες πρόκρισης στους πρώτους ημιτελικούς της ΕΠΣ Καβάλας. Ηττήθηκε στα Γιάννενα η Μικτή Κ14.

 

Διαβάστε επίσης