ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας οριστικοποιεί και επισημοποιεί την παρουσία του Δήμου Καβάλας στο λιμάνι των Σφαγείων. Γίνεται παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος, αιγιαλού και θαλάσσιου χώρου. Ο Δήμος Καβάλας θα πρέπει τώρα να επανέλθει στην προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται- εκτός από τα Σφαγεία-  τα μικρά λιμάνια της Νέας Καρβάλης και της Καλαμίτσας.

Μόνο το τμήμα Πληροφορικής κι αυτό για λίγη ώρα, ήταν χθες σε συμβολική κατάληψη στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Ανακοινώθηκε επίσημα η ενδυνάμωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης μέσω ένταξης σε αυτό 5 τμημάτων της Καβάλας. Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες της ΑΜΘ τις επόμενες τους κινητοποιήσεις. Είναι σίγουρο ότι τα τρακτέρ θα βγουν στους δρόμους αλλά προς το παρόν δεν θα τους κλείσουν. 1.142 κλήσεις βεβαίωσε τον Ιανουάριο η Δημοτική Αστυνομία, ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιτσιλικάκης. Οι 72 ήταν στην Παναγία. Όπως εξήγησε το 2023 οι κλήσεις της Δ. Αστυνομίας συνολικά ήταν 408. Το Επιμελητήριο και ο Δήμος Θάσου βοηθούν τους επαγγελματίες να λάβουν μέρος στην έκθεση τουρισμού Βουκουρεστίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον δράστη ή τους δράστες βανδαλισμών σε σταθμευμένα δίκυκλα και εξωτερικές εγκαταστάσεις καταστημάτων εστίασης. Τα περιστατικά έγιναν βράδυ Τρίτης και πρωί Τετάρτης. Κτηνοτρόφος από το Βουνοχώρι ψάχνει να βρει για ποιον λόγο πέθαναν ξαφνικά 7 αγελάδες του ενώ ήταν σε διαδικασία βόσκησης. Το περιστατικό έγινε πριν μια εβδομάδα μέσα σε λατομείο της περιοχής. Συνταξιούχοι της ΑΜΘ ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη λειτουργία του Ε.Σ.Υ., συγκέντρωση στην Κομοτηνή στις 21 Φεβρουαρίου.

Σε κλίμα συγκίνησης και πολλών ευχών έγινε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση η παράδοση της διοίκησης από τον Γιάννη Καραμανλή στον Κώστα Σιμούδη. Συνελήφθη άνδρας σε χωριό της Δ.Ε. Φιλίππων επειδή κατείχε παράνομα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας συμμετείχε σε συνάντηση για τη διαβούλευση νομοσχεδίου σχετικά με τον αιγιαλό. Την Κυριακή στο υπόγειο της Δ. Αγοράς παρουσιάζεται το νέο βιβλίο των Κωνσταντίνας Κατζομύτη- Σοφίας Τσαλουχίδου για θέματα διατροφής και μαγειρικής. Βοήθεια των τοπικών φορέων ζητά ο σύλλογος Αμφίων για το μουσείο παραδοσιακών μουσικών οργάνων που θέλει να λειτουργήσει στις Κρηνίδες. Με το Θόδωρο Μαρκόπουλο συναντήθηκε η διοίκηση του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Νίκη του ΓΣΕ επί της Μεγαρίδας. Προκρίθηκε στο κύπελλο ΕΠΣ ο Άρης Πηγών.

 

Διαβάστε επίσης