Θετική εξέλιξη: Ο Δήμος Καβάλας επίσημα στο λιμάνι των Σφαγείων

 Θετική εξέλιξη: Ο Δήμος Καβάλας επίσημα στο λιμάνι των Σφαγείων

Η μακροχρόνια προσπάθεια του Δήμου Καβάλας σχετικά με το λιμάνι των Σφαγείων, σημείωσε επιτέλους μια επιτυχία. Και μια θετική εξέλιξη.

Κάτι σαν ένα βήμα προς τα εμπρός. Η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας υπέγραψε την Τρίτη (6/2) απόφαση με την οποία παρέχεται:

«Αδειοδότηση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, θαλάσσιου χώρου και πυθμένα, χωρίς αντάλλαγμα, προς τον Δήμο Καβάλας, σε υφιστάμενες άνευ αδείας κατασκευές, του Αλιευτικού λιμενίσκου στην θέση «Παλαιά Σφαγεία» πόλης Καβάλας, Δήμου Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Καβάλας έχει πλέον επίσημη παρουσία και δικαιώματα στην περιοχή. Αντί της υπηρεσίας των Δημοσίων Κτημάτων. Φυσικά και θα γίνουν κι άλλα βήματα, ειδικά προς τη δημιουργία του γνωστού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου, ο Δήμος Καβάλας μπορεί να κάνει έργα στην περιοχή πλησίον της θάλασσας. Εξ αυτού του λόγου είναι υπό εκπόνηση σχετική μελέτη έργων- ανάπλασης της περιοχής.

Διαβάστε επίσης