• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί και θα εγκριθεί άμεσα η τροπολογία νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ενσωματώνονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα 7 πανεπιστημιακά τμήματα της Καβάλας. Η αλλαγή θα γίνει πριν το τέλος του έτους. Τρία χρόνια κράτησε η λειτουργία στην Καβάλα του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Στο Δημοκρίτειο μεταφέρονται και τα τμήματα της Δράμας. Θετικοί στην αλλαγή οι καθηγητές του πρώην ΤΕΙ.

 

Λόγω βλάβης σημειώθηκε χθες βράδυ διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές της πόλης. Αναβολή λίγων ημερών στο σύστημα στάθμευσης στο Νοσοκομείο με κάρτες. Η διαδικασία θα άρχιζε σήμερα. 51 κενά καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού. Κι άλλοι αναπληρωτές αναμένονται να αναλάβουν υπηρεσία εντός των ημερών. Μείωση θανάτων στο Δήμο Καβάλας, αυτό ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Προμούσας. Το στοιχείο προέρχεται από την πορεία των εσόδων των δημοτικών κοιμητηρίων. 244 Καβαλιώτες εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού με το νέο εμβόλιο, πρόκειται για εμβολιασμούς που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο Κ.Υ. κτίριο πρώην ΙΚΑ.

 

Διακινητής παράνομων μεταναστών συνελήφθη χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Είχε προηγηθεί καταδίωξη. Δύο συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ. Κι άλλοι επαγγελματίες ζητούν και εντάσσονται στο πρόγραμμα Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Μέσω προγράμματος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αυξάνονται οι περιοχές του Δήμου Καβάλας με ελεύθερο ίντερνετ. 150 Αμερικάνοι τουρίστες επισκέφθηκαν χθες το βαπτιστήριο της Λυδίας και την Καβάλα, σε μια εκδρομή στα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Από την Παρασκευή ως την Κυριακή στην Καβάλα το πανελλήνιο συνέδριο οστεοπόρωσης.

 

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στο δημοτικό κήπο, μαθητές έκαναν μάθημα ανακύκλωσης. Εθελοντές συνεχίζουν να καθαρίζουν μονοπάτια στο Παγγαίο. Η βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη έλαβε μέρος στη γιορτή του κάστανου που έγινε την Κυριακή στο Παλαιοχώρι. Δράσεις της Πρόληψης Καβάλας σε συνεργασία με μαθητές σχολείων.

 

Τελικά την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι το ματς του ΑΟΚ με τον Πανθρακικό. Ηττήθηκε η Ένωση με σκορ 79-69 από την ομάδα Δέκα Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε επίσης