• 14 Μαΐου 2024,

Μείωση θανάτων Καβαλιωτών το τρέχον έτος!

 Μείωση θανάτων Καβαλιωτών το τρέχον έτος!

Σε ένα κλίμα ήρεμο και συναινετικό, σύντομα και ουσιαστικά, συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά τις δημοτικές εκλογές αρχές του μήνα, το αποτέλεσμα των οποίων επηρέασε όπως ήταν αναμενόμενο τους πάντες στη διαδικασία. Παρά το ότι η συνεδρίαση ήταν μικτή, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν από απόσταση, η αίθουσα είχε κόσμο.

Μεταξύ αυτών δημοτικοί σύμβουλοι που θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η του νέου έτους (Γρανάς, Γούλας, Μαμτσαδέλης κτλ). Ακούγονταν συχνά τα συγχαρητήρια και οι ευχές προς τους νικητές των εκλογών.

Πριν την ημερήσια διάταξη τέθηκαν ελάχιστα θέματα. Ο κ. Γουνελάς ρώτησε για τα θέματα στατικότητας του «Ανθή Καραγιάννη» και του Βερούλειου. Του απάντησε ο Δήμαρχος. Για το «Ανθή Καραγιάννη» είπε ότι έλεγχοι έγιναν προ 20 ετών, σε έργο που εκτέλεσε η διοίκηση του κ. Εριφυλλίδη.

Υπάρχει όπως είπε ένα θέμα νέου ελέγχου των πυλώνων φωτισμού, αν και δεν προκύπτουν σημάδια επικινδυνότητας. Για το Βερούλειο ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε σε δημοτικό έργο προ 4 ετών. Το οποίο κάλυψε ζητήματα και στατικότητας.

Βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης η απόφαση για να μην καταργηθεί η Δημωφέλεια. Απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Υπήρξαν δηλαδή δημοτικοί σύμβουλοι που συμφώνησαν στην κατάργηση της.

Την πρόταση μη κατάργησης υποστήριξε με εισήγηση ο πρόεδρο της κ. Τάκης Αγγελίδης. Η συζήτηση του θέματος έγινε σε ένα κλίμα σύμφωνα με το οποίο η κατάργηση της δημοτικής επιχείρησης τελικά δεν θα αποφευχθεί. Υπάρχουν φυσικά κι αντίθετες, πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα και πριν το τέλος του έτους στο Υπουργείο Εσωτερικών. Άλλο θέμα με ενδιαφέρον αυτό των έργων που καθυστέρησαν το Καλοκαίρι λόγω της τουριστικής κίνησης. Ο κ. Ιακωβίδης υποστήριξε ότι οι πολλοί επισκέπτες του Φρουρίου υποχρέωσαν τις εργασίες να καθυστερήσουν.

Ο κ. Κουνάκος πρόσθεσε: «Κι εμείς ως τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας αργήσαμε με το έργο στο λιμάνι λόγω των συχνών αφίξεων κρουαζιερόπλοιων. Τα έργο έπρεπε να σταματά συχνά». Τέλος ο κ. Γιάννης Προμούσας που παρουσίασε τα στοιχεία της οικονομικής πορείας του Δήμου, εξήγησε τη μείωση εσόδων στα Δημοτικά Κοιμητήρια με τη μείωση όπως είπε των θανάτων!

Ειδικότερα δήλωσε ότι το τρέχον έτος υπάρχουν 100 θάνατοι λιγότεροι στην Καβάλα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και του 2021.

Διαβάστε επίσης