• 16 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, εντός του μήνα, θα συζητηθεί για να εγκριθεί η διακήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου. Αυτήν την περίοδο γίνεται ένας ακόμη έλεγχος της μελέτης, η οποία συντάχθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία της Καβάλας. Χθες ανακοινώθηκε η υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη του αρδευτικού δικτύου στο φράγμα του Μαρμαρά. Ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Λυμπεράκης και ως προς το έργο στο Αμφιθεάτρο θεωρεί αδικαιολόγητη τη νέα καθυστέρηση και τη μη συζήτηση της διακήρυξης σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Λίγα προβλήματα κυρίως στην ακτοπλοΐα προκάλεσε στο Ν. Καβάλας η χθεσινή κακοκαιρία. Εκτροπή επιβατικού αυτοκινήτου χθες το μεσημέρι στο ύψος του Μπάτη, χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός του. Νέα ανακοίνωση της ΝΔ κατά της Τάνιας Ελευθεριάδου και νέα απάντηση στη ΝΔ από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή το πρωί κόβει πίτα η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Αύριο στην πόλη μας ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. 41 εποχιακούς εργαζόμενους για απασχόληση 8 μηνών θα προσλάβει ο Δήμος Καβάλας. Η επιλογή θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή ζήτησε μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού στα Γυμνάσια και Λύκεια. Καβάλα και Θάσος διακρίθηκαν στην ΑΜΘ στο φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Στο ΤΕΕ ΑΜ προετοιμάζονται νέες εξετάσεις μηχανικών για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος. Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση κλοπή σε οικία που έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς. Δράστες δύο ημεδαποί. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην Ελευθερούπολη οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Παγγαίου.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Μέριμνας του Παιδιού προς την οικογένεια Παναγιωτόπουλου για το θάνατο της Καίτης Παναγιωτοπούλου. Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου κόβει πίτα ο συνοικιακός σύλλογος Ποταμουδίων. Τη Δευτέρα έκοψαν πίτα οι σύλλογοι γονέων που θα λάβουν μέρος στη φετινή Αλφαβητοπαρέλαση.

Επιστρέφει στον ΑΟΚ ο Ιορδάνης Αδαμάκης. Το απόγευμα η ομάδα κόβει τη βασιλόπιτα του νέου έτους. Στο «Ανθή Καραγιάννη» το Σάββατο η εντός έδρας αναμέτρηση του Βύρωνα με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Διαβάστε επίσης