• 7 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου συνεδριάζουν πρώτη φορά τα νέα δημοτικά συμβούλια. Στις συνεδριάσεις εκλέγεται προεδρείο μαζί με τα μέλη της κάθε Δημοτικής Επιτροπής. Το νέο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ορκίζεται αύριο το απόγευμα σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ. Την Κυριακή ορκωμοσίες για τα δημοτικά συμβούλια Θάσου και Παγγαίου. Αύριο Πέμπτη πανελλαδική απεργία των δημοτικών υπαλλήλων.

 

Εντός των ημερών αρχίζει το έργο απομάκρυνσης των μαρμάρων από την πρόσοψη του δικαστικού μεγάρου. Τουλάχιστον 70 εποχιακοί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ πλησίον της συνταξιοδότησης. Τραγικά και πασαλείματα χαρακτηρίζει τα μέτρα για τη βία των γηπέδων ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος. Η Αρχαιολογική υπηρεσία έδωσε άδεια για το νέο χώρο στάθμευσης εντός του κεντρικού λιμανιού. Απάντησε θετικά σε σχετικό αίτημα του ΟΛΚ. Γυναίκα που περπατούσε χθες στον υπό κατασκευή πεζόδρομο της Κασσάνδρου, σκόνταψε έπεσε και τραυματίστηκε ελαφρά.

 

Αντίθετος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο νέα αρδευτικό του Νέστου, στηριγμένο όπως ισχυρίζεται σε στοιχεία μελέτης του 1996. Κατανοεί και υποστηρίζει τις ανησυχίες των αγροτών του Δήμου Νέστου. Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας Τάσος Νικολαϊδης απευθύνει ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών για την εξέλιξη του έργου κατασκευής νέου δρόμου Δράμας – Καβάλας. Συνελεύσεις φοιτητών στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας, θέμα τους η μεταφορά τμημάτων και σχολών στο Δημοκρίτειο. Παιδική χαρά για τα λιγοστά παιδιά του Χαλκερού ζητούν από το Δήμο Καβάλας οι κάτοικοι του χωριού. Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου με συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λευτέρη Φιλιππίδη, πρώην προέδρου του συλλόγου.

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στις Καμάρες έκαναν τα μέλη του Ομίλου Διεθνοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας. Εκδήλωση στη Νέα Πέραμο πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η Αναπτυξιακή Καβάλας. Μαθητές σχολείων της Καβάλας βρέθηκαν χθες στο κέντρο της πόλης, σε εκδήλωση με αφορμή την πρόσφατη Ημέρα των ΑμεΑ. Στο 5ο Γυμνάσιο συνεχίστηκαν χθες οι ενημερωτικές εκδηλώσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα φάρμακα.

 

Χωρίς προβλήματα ο ΑΟΚ άρχισε την προετοιμασία του για το ματς της Κυριακής στη Θέρμη με τον Θερμαϊκό.

Διαβάστε επίσης