ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Μικρή ήταν τελικά η ανταπόκριση των γονέων στην προοπτική λειτουργίας σχολείων ως τις 5.30 το απόγευμα. Σύμφωνα με οριστικά στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Καβάλας 5 μόνο σχολεία κατάφεραν να διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας τους. Κανένα από αυτά δεν είναι στην πόλη. Αρχικά το Υπουργείο Παιδείας είχε προτείνει 34 σχολεία σε όλο το Νομό Καβάλας.

Ομαλά εξελίχθηκε η δεύτερη μέρα μαθήματος στο 12ο Δημοτικό. Λόγω εργασιών διακόπτεται ως την Παρασκευή το μάθημα σε τμήμα ολοήμερου στο Ποδοχώρι. Λύνεται από σήμερα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από τη συνοικία του Περιγιαλίου.

 

Υπό έλεγχο τέθηκε χθες το απόγευμα πυρκαγιά στη Θάσο, κοντά στο Ραχώνι. Προκλήθηκε από κεραυνό, ο οποίος σημειώθηκε στο σημείο το βράδυ της Δευτέρας! Μικρή μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 400 επικαιροποιημένα εμβόλια παρέλαβε το Νοσοκομείο. Απογοήτευση στους σταφυλοπαραγωγούς του Παγγαίου μιας και το προϊόν φέτος δεν έχει προοπτική διάθεσης στις ξένες αγορές. Κριτική Δημήτρη Παπουτσή στην Κυβέρνηση για τα μέτρα που υποσχέθηκε και δεν υλοποίησε στις πληγήσες περιοχές από την κακοκαιρία του Ιουνίου.

 

Ως το τέλος του έτους η οριστική συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση της Αλάνας. Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύλληψη 7 διακινητών και 25 παράνομων μεταναστών σε περιστατικά σε Ορεστιάδα- Ροδόπη- Καβάλα. Η Αστυνομία σταμάτησε χθες το μεσημέρι έργο οπτικών ινών στην Κηπούπολη, συνεχίζονταν παραβιάζοντας το ωράριο κοινής ησυχίας. Άλλο έργο οπτικών ινών προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης και διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης.

 

Ο Μητροπολίτης Στέφανος εγκαινιάζει αύριο το απόγευμα έκθεση εικόνων και ιερών κειμηλίων που ήρθαν στην Καβάλα από την Μικρά Ασία. Η έκθεση θα λειτουργεί ως το τέλος του μήνα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου σε όλους όσους τον βοήθησαν στην Ολομέλεια Προέδρων που έγινε στη Μ. Λέσχη. Την Παρασκευή ο θερινός κινηματογράφος Ζέφυρος προβάλει ταινία, τα έσοδα από την οποία θα ενισχύσουν το παράρτημα Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου.

 

Συνεχίζει τις μεταγραφικές του ενέργειες ο ΑΟΚ, δοκιμάζει νεαρούς παίκτες στις προπονήσεις του. Σε μία εβδομάδα (21/9) το ματς του Βύρωνα για το κύπελλο Ελλάδας. Άδεια λειτουργίας με όρους και 3ετή διάρκεια έλαβαν το «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και το γήπεδο των Ποταμουδιών.

Διαβάστε επίσης