• 29 Απριλίου 2024,

Ένα κρουαζιερόπλοιο και δέκα νταλίκες στο λιμάνι! (φωτογραφίες)

 Ένα κρουαζιερόπλοιο και δέκα νταλίκες στο λιμάνι! (φωτογραφίες)

Νωρίς χθες το πρωί και όπως αναμένονταν, κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο «Seven Seas Explorer».

Μετέφερε 600 επιβάτες. Οι 400 περίπου Αμερικανοί, 100 Εγγλέζοι και οι υπόλοιποι άλλων εθνικοτήτων. Το πλήρωμα του πλοίου ήταν- κατά τη χθεσινή του άφιξη- 547 άτομα. 8 από αυτούς ήταν σε καραντίνα στις καμπίνες τους λόγω κορωνοϊού.

Όπως πάντα έτσι και χθες οι επιβάτες βγήκαν από το πλοίο, άλλοι για εκδρομές (Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων και Ξάνθη) κι άλλοι για βόλτα στην πόλη. Οι της δεύτερης κατηγορίας είχαν την εμπειρία να βγουν περπατώντας από το κεντρικό λιμάνι την ώρα που νταλίκες έκαναν μανούβρες για να σταθμεύσουν μπροστά από το Τελωνείο.

Στο οποίο επρόκειτο να εκτελωνίσουν προϊόντα τους. Χθες λοιπόν συνυπήρξαν στο κεντρικό λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο (με την κίνηση που δημιουργεί) και οι 10 νταλίκες του Τελωνείου. Μία ακόμη φορά καταλάβαμε ότι για την ανάπτυξη του λιμανιού, του τουρισμού κρουαζιέρας κτλ θα πρέπει να συμβεί το υπό άλλες συνθήκες αυτονόητο.

Το Τελωνείο να μεταφερθεί και να λειτουργήσει στο νέο λιμάνι. Οι νταλίκες που καθημερινά εξυπηρετεί ενοχλούν. Ειδικά όταν είναι 10 την ημέρα, ειδικά όταν την ίδια στιγμή υπάρχει στο λιμάνι κρουαζιερόπλοιο. Και μάλιστα μεγάλο.

Διαβάστε επίσης