• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ 2023

Η Περιφέρεια ΑΜΘ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τον κατάλογο των έργων του Δήμου Καβάλας που διεκδικούν χρηματοδότηση από το επόμενο ΕΣΠΑ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η μεταφορά του Μουσείου Καπνού στη Δ. Καπναποθήκη, η ανακαίνιση των κτηρίων των Δημαρχείων, συντήρηση στο σχολικό συγκρότημα του Φλωρέξ και άλλα. Η διαδικασία είναι στο ξεκίνημα της αν και προσκλήσεις για ένταξη και χρηματοδότηση έργων είναι ήδη στον αέρα. Δεν τελειώνει ως το τέλος του έτους η ανάπλαση στην Πλατεία Καπνεργάτη. Το έργο γίνεται «γέφυρα» στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Η έγκαιρη κινητοποίηση πολιτών και Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα σε περιστατικό πυρκαγιάς στο δάσος, πάνω από την Χωράφα χθες το απόγευμα. Πιο νωρίς φέτος και πριν το Φεστιβάλ Φιλίππων, τα σεμινάρια αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ. Τα χρηματοδοτεί το Υπουργείο Πολιτισμού με 30.000 ευρώ. Διαμαρτύρονται έντονα οι επαγγελματίες της Νέας Περάμου επειδή κλείνει στην περιοχή το κατάστημα των ΕΛΤΑ. Επιτέλους το έργο ολοκληρώθηκε, σήμερα δίδεται προς χρήση το γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα.

Ο Χρήστος Ποτόλιας υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Η Χάρις Πιλίτση υποψήφια Δήμαρχος Νέστου. Υποψήφιοι του ΚΚΕ περιόδευσαν στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Το απόγευμα στο Γαλαξία η κεντρική ομιλία της Τάνιας Ελευθεριάδου, στο Λούσυ του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ικανοποιημένες οι κυρίες Βρανά και Χατζηκωνσταντίνου για την επιτυχία των δικών τους εκδηλώσεων. Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τάκης Εμμανουηλίδης. Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου εξήγησε ότι αν εκλεγεί βουλευτής θα είναι πρώτα βουλευτής Καβάλας και μετά του κόμματος του.

Πλανόδιος πωλητής συνελήφθη στη Δ.Ε. Ορφανού, κατασχέθηκαν τα προϊόντα που διέθετε. Του επιβλήθηκε πρόστιμο. Παρεμβάσεις της Π.Ε. Καβάλας σε επαρχιακούς δρόμους για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών. Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος προγραμμάτων κατάρτισης του Δήμου Καβάλας. Απευθύνεται στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Εκλογές για νέα διοίκηση κάνει τέλος του μήνα ο συνοικιακός σύλλογος της Αγίας Παρασκευής. Στη Σμύρνη ταξίδεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 6ου Λυκείου Καβάλας. Παρασκευή και Σάββατο διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στο βαπτιστήριο για τη γιορτή της Αγίας Λυδίας. Η Άλκηστης Πρωτοψάλτη και οι Locomonto στις συναυλίες του Cosmpolis τον Ιούλιο.

Τελικός το σημερινό ματς του ΓΣΕ με τον Τρίτωνα. Σημαντικές επιτυχίες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τραμπολίνο για το σύλλογο Παλμός. Σε εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή ο ΝΟΘΑΚ θα παρουσιάσει την ανδρική ομάδα πόλο.

Διαβάστε επίσης