• 6 Μαΐου 2024,

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καβάλα: «Απέναντι στα πιο δύσκολα που έρχονται, η απάντηση είναι πιο δυνατό ΚΚΕ!» (φωτογραφίες)

 Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καβάλα: «Απέναντι στα πιο δύσκολα που έρχονται, η απάντηση είναι πιο δυνατό ΚΚΕ!» (φωτογραφίες)

Μήνυμα μάχης μέχρι το τελευταίο λεπτό με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ελπίδας, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ έστειλε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Καβάλα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Μάη.

Λόγω της βροχόπτωσης που ξεκίνησε τη τελευταία στιγμή η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, η οποία γέμισε ασφυκτικά, με τη νεολαία να δίνει μαχητικό τόνο στην με το σύνθημα “να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής, μόνοι τους αυτοί όλοι μας εμείς!”

Στη συγκέντρωση η κεντρική ομιλία έγινε από τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος, ενώ επίσης παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στους δήμους της Καβάλας.

Χαιρετισμούς απηύθηναν η Χάρις Πηλίτση, υποψήφια βουλευτής Καβάλας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Νέστου, ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Καβάλας, και η Βάσω Μπράτσου, υποψήφια βουλευτής Καβάλας του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμα οι υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας του ΚΚΕ, Γιάννης Γιαγκίδης, Θόδωρος Κοντογεωργίου, Τασία Τσώμου και Μιχάλης Διαμαντόπουλος παράλληλα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Παγγαίου και ο Νίκος Χρυσάφης, επικεφαλής του του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θάσου.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Μάκης Παπαδόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της Καβάλας να γυρίσουν τη πλάτη σε όλους όσους σήμερα υπόσχονται μέτρα ανακούφισης του λαού και όταν κλείσουν οι κάλπες θα θυμηθούν τις απαιτήσεις της Κομισιόν, τις μειωμένες αντοχές της ελληνικής οικονομίας, τη δημοσιονομική πειθαρχία και την επερχόμενη κρίση στην ΕΕ.

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», είπε, «υπόσχονται ξανά προεκλογικά αυξήσεις μισθών, ρυθμίσεις χρεών, αντιμετώπιση της ακρίβειας. Όμως η επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα μας ανακοινώσει ότι η ΕΕ ζητά να «σφίξουμε πάλι το ζωνάρι», ότι απαιτούνται θυσίες για να πιάσουμε την επενδυτική βαθμίδα, ότι επιβραδύνεται η ελληνική οικονομία και πρέπει να κάνουμε υπομονή.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεσμεύονται ήδη για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και για ότι δε θα πλήξουν φορολογικά το μεγάλο κεφάλαιο. Ποιος θα πληρώσει επομένως για να διασφαλιστούν τα νέα πλεονάσματα που απαιτεί η ΕΕ και η άρχουσα τάξη;”

Μας απάντησε ήδη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε χωρίς να μασάει τα λόγια του, ότι προεκλογικά πολλοί λένε πράγματα τα οποία δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, διότι αν κοστολογηθούν ορθά αυτά τα οποία υπόσχονται, ξεπερνούν κατά πολύ τον επιτρεπόμενο δημοσιονομικό χώρο.

Η ζωή απέδειξε ότι διαλέγοντας κάθε φορά το δήθεν μικρότερο κακό, πήγαμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που να κερδίζουμε όλοι. Δεν υπάρχουν λύσεις που να ωφελούν τόσο το κεφάλαιο όσο και εμάς, τα θύματα της εκμετάλλευσης. Απέδειξε ότι για να κερδίσουμε εμείς, ο λαός, πρέπει να χάσουν οι όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο.

Να ενισχύσουμε όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ

(…) Γι’ αυτό πρέπει να ενισχύσουμε όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που δεσμεύεται να σταθεί απέναντι, να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμοστούν την επόμενη μέρα, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί.

Γι’ αυτό πρέπει να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της ανατροπής ενός σάπιου συστήματος που εμπορεύεται όλες τις ανάγκες μας και δολοφονεί κυριολεκτικά τη ζωή μας, όπως έδειξε το έγκλημα στα Τέμπη.

Ένα έγκλημα που το έχουν εξαφανίσει σαν θέμα τα μέσα του συστήματος από την προεκλογική συζήτηση, γιατί αναδεικνύει το πραγματικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε. Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, που πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να απαντήσει.

Να απαντήσει ότι ο λαός θα σώσει το λαό. Αυτό το δρόμο φώτισαν οι αγώνες, οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ο συντονισμός στα Πετρέλαια Καβάλας, στη ΒΦΛ, στην Cosco, στη ΛΑΡΚΟ, στην e-food, στα εργοτάξια στις κατασκευές. Αυτό το δρόμο έδειξαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα των Τεμπών, η υπόσχεση των διαδηλωτών ότι όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. Εδώ βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και όχι στην εφαρμογή των αντιδραστικών μνημονιακών νόμων, στην οποία παρέπεμψε προκλητικά ο Τσίπρας στις ομιλίες του εδώ στην περιοχή.

Το έγκλημα στα “Πετρέλαια Καβάλας”

Έτσι φτάσαμε και στο έγκλημα στα πετρέλαια Καβάλας. Έτσι φτάσαμε η μοναδική εξορυκτική μονάδα πετρελαίου στην Ελλάδα να παραμένει κλειστή. Γιατί οι επενδυτικές προτεραιότητες του Ομίλου είναι σήμερα διαφορετικές , αφορούν άλλα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην Ελλάδα οι προτεραιότητες του αφορούν άλλες επενδύσεις, όπως η διεκδίκηση της μονάδας αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα, πάντα με γνώμονα το κέρδος του.

Και το κράτος του κεφαλαίου δεν πιέζει ούτε καν για να τηρηθούν οι συμβατικές του υποχρεώσεις για συνεχή παραγωγή πετρελαίου. Ένα κράτος που εμφανίζεται ανίκανο να προστατεύσει τους εργαζόμενους ακριβώς γιατί είναι πολύ ικανό να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα”

Πάρτε τη θέση σας στη μάχη δίπλα στο ΚΚΕ

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μάκης Παπαδόπουλος κάλεσε το λαός της περιοχής να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, “που δεσμεύεται ότι θα αποτελεί μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση σχηματιστεί και δεν πρόκειται να προδώσει το λαό.

Το ΚΚΕ που δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πολεμά την αντιλαϊκή πολιτική της άρχουσας τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Το ΚΚΕ δεσμεύεται απ’ την ηρωική διαδρομή του και από το ανατρεπτικό του Πρόγραμμα, να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, να δίνει σταθερά τη μάχη για τη μεγάλη υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας. Πάρτε τη θέση σας στη μάχη δίπλα στο ΚΚΕ. Ελάτε να κερδίσουμε όλοι μαζί τη ζωή που μας αξίζει.

Πάμε λοιπόν να φοβίσουμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια ληστεύουν το λαό. Πάμε να κάνουμε την έκπληξη απέναντι σε όλους αυτούς που ετοιμάζονται να μας ξαναληστεύσουν. Πάμε δυνατά, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε σπίτι, για να βγει το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό. Πάμε μπροστά, προχωράμε στο δικό μας δρόμο, το δρόμο της ανατροπής.

Μόνον με την ενίσχυση του ΚΚΕ η οργή θα γίνει δύναμη αγώνα

Στο χαιρετισμό της, η Χάρις Πηλίτση στάθηκε στις πολλαπλές μάχες που ακολουθούν, τονίζοντας πως η ψήφος καταδίκης στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα πρέπει να εκφραστεί σε όλες τις εκλογικές μάχες και σε όλα τα μέτωπα.

«Να δυναμώσουμε την παρουσία μας στο Δήμο Νέστου», είπε, και πρόσθεσε: «Να παλέψουμε με πιο ενισχυμένες δυνάμεις και από καλύτερες θέσεις τα χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου που έχουν σχέση με τα απορρίμματα, τη ρύπανση, την συντήρηση – επισκευή της δυτικής προσαγωγού (που κινδυνεύει να πνιγεί όλος ο κάμπος), την σωστή αξιοποίηση της γεωθερμίας προς όφελος των δημοτών (θέρμανση), των δημοτικών υπηρεσιών, των αγροτών, κλπ., την έγκαιρη και σωστή πυρασφάλεια, πυροπροστασία και προστασία από πλημμύρες, και πολλά άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας. Να δυναμώσουμε λοιπόν το ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα».

Ή τα κέρδη τους λοιπόν ή οι ζωές μας! Και το ΚΚΕ είναι πάντα με την ζωή!

“Από την σημερινή συγκέντρωση, στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο λαός μπορεί να κάνει το βήμα και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο και στην κάλπη το ΚΚΕ! Αυτό αποδεικνύεται στην Καβάλα από τις συζητήσεις μας με τον κόσμο στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα χωριά όπου εκφράζεται ο προβληματισμός, η δυσαρέσκεια για όλα τα υπόλοιπα κόμματα, μας λένε έντονα ότι «κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους»”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η Βάσω Μπράτσου.

Ακόμα, ανέφερε πως οι συζητήσεις που έγιναν την προεκλογική περίοδο με εργαζόμενους στον κλάδο των τροφίμων στην Καβάλα, “φέρνουν στην επιφάνεια ότι η πολιτική που εφαρμόζουν ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, έχουν οδηγήσει σε εργασιακή ζούγκλα. (…) Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια των τροφίμων αναγνωρίζουν την στάση του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια. Αναγνωρίζουν ότι οι κομμουνιστές στην Καβάλα ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν για να φτιαχτεί σωματείο σε αυτόν τον κλάδο. Χαρακτηριστικά μας λένε ότι «τώρα ΚΚΕ! Κι ας μην συμφωνούμε σε όλα μαζί του. Γιατί άσπρη μέρα δεν θα δούμε απ’ τους υπόλοιπους. Γιατί οι κομμουνιστές είναι αυτοί που αγωνίζονται για να καλυτερέψει η ζωή μας. Γιατί στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είναι οι συνάδελφοι μας που δουλεύουμε μαζί στην βάρδια και ξέρουν πως βγαίνει το μεροκάματο».

Στην Καβάλα το ΚΚΕ ήταν συμπαραστάτης στους αγώνες των εργαζομένων στα πετρέλαια και στα λιπάσματα. Οι κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επομένη των εκλογών”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, στην κατάσταση με τις ελλείψεις στα φάρμακα κλπ και σημείωσε πως “Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί γονείς, νέες μητέρες και γυναίκες όλων των ηλικιών να δηλώνουν ότι θα στηρίξουν το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές. Ξέρουν ότι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης είναι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΎΡΙΖΑ) που έβαλαν τις υπογραφές τους να ιδιωτικοποιηθεί η υγεία και να γίνεται τζογάρισμα στα φάρμακα σε βάρος μας”.

Μόνο το ΚΚΕ βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική

Με τη σειρά του, ο Χρήστος Ποτόλιας σημείωσε πως εδώ και χρόνια οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε ένα καλολαδομένο γρανάζι της κεντρικής κρατικής μηχανής προκειμένου να περνάει σε τοπικό επίπεδο η αντιλαϊκή πολιτική, στο οποίο μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ βάζει εμπόδια στη λειτουργία του.

“Για αυτό σε αυτές τις δημοτικές εκλογές όσοι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόσες περισσότερες σφήνες για να δυσκολεύουν την αντιλαϊκή περιστροφή του γραναζιού”, είπε και πρόσθεσε: «Όπως όσοι περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ την Κυριακή τόσα περισσότερα εμπόδια στη λειτουργία της αντιλαϊκής κεντρικής μηχανής, προκειμένου να ανακουφιστεί ο λαός μας, μέχρι να τους δώσουμε στο χέρι μαζί με το λαό και τη μηχανή τους και τα γρανάζια τους».

πηγή: 902.gr

Διαβάστε επίσης