• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023

Οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ Καβάλας και Παγγαίου υπέγραψαν χθες με τον ανάδοχο τη σύμβαση για το μεγάλο έργο αποξήρανσης της λάσπης των βιολογικών τους καθαρισμών. Την μετατροπή της σε λίπασμα. Το έργο θα γίνει μέσα σε 12 μήνες σε μια μεγάλη έκταση κοντά στο ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας. Τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με την ευκαιρία οι εκπρόσωποι των δύο ΔΕΥΑ έστειλαν μήνυμα στην Κυβέρνηση, αντίθετο στις προωθούμενες συγχωνεύσεις τους.

 

Άρχισε το έργο ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου, ξηλώνονται τα καθίσματα και ο λοιπός εσωτερικός εξοπλισμός. Μέτρα περίφραξης του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου θα λάβει άμεσα ο Δήμος. Ο Δήμαρχος υπόσχεται αξιοποίηση, πιθανόν σε συνεργασία με τον ΟΛΚ. Σήμερα θα αδειάσουν οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης στον Άη Γιάννη, το δρομολόγιο της Δευτέρας δεν έγινε λόγω έλλειψης προσωπικού. Σημαντική αλλαγή στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς, λειτουργεί ήδη καφετέρια μπαρ. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να νοικιάσουν κι άλλα καταστήματα.

 

Τέσσερις είναι οι Αντιπεριφερειάρχες από την Καβάλα, εκτός των Μαρκόπουλου- Ιωσηφίδη- Δαλακούρα αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ορίστηκε ο Παναγιώτης Αρχοντής από τη Θάσο. Εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού ο Στέλιος Ιγνατιάδης. Ο Δήμαρχος Θάσου ευχαρίστησε για τη συνεργασία τη Μαρία Πολυμέρου, έως πρόσφατα Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ.  Η διοίκηση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών συμφώνησε με τη Μητρόπολη ο σύλλογος να αποκτήσει νέα έδρα ώστε στην υφιστάμενη να λειτουργήσει μουσείο. Έντονη διαφωνία επί της αλλαγής από μέλη του Συνδέσμου και άλλους Καβαλιώτες. Περισσότερα από 100 δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό έγιναν μόνο τη Δευτέρα στο Ν. Καβάλας από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα τα τεστ ήταν 200.

 

Κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης συνεχίζουν να υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία του Νομού Καβάλας. Τροχαία υλικών ζημιών χθες το απόγευμα κοντά στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και στην Ερυθρού Σταυρού με Δαγκλή. Το απόγευμα Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Νεάπολη. Λειτουργεί από χθες το απόγευμα το Παγοδρόμιο.

 

Στις 3 το μεσημέρι το τελευταίο ματς του ΑΟΚ για το 2023, υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Άρη Αβάτου. Βοηθός προπονητή του Ηλία Οφρυδόπουλου, στην ομάδα του Λεβαδειακού ο Νίκος Καραμπετάκης.

Διαβάστε επίσης