Δημοτική Αγορά: Να ξεχάσουμε το υπόγειο που ξέραμε!

 Δημοτική Αγορά: Να ξεχάσουμε το υπόγειο που ξέραμε!

Τα βήματα μπορεί να είναι αργά, είναι ταυτόχρονα συγκεκριμένα. Σταθερά. Το έως τώρα αποτέλεσμα πραγματικά ενδιαφέρον. Πρώτα πρώτα πρέπει να ξεχάσουμε το υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς που ξέραμε.

Ένα υπόγειο γεμάτο ιχθυοπωλεία. Αλλά και την μετέπειτα εικόνα μιας περιοχής με πολλά κλειστά – ανοίκιαστα μαγαζιά, περιοχής υποβαθμισμένης και ξεχασμένης. Το τελευταίο διάστημα νοικιάστηκε από τη Δημωφέλεια και λειτουργεί μπαρ. Στο υπόγειο.

Προσεγμένο και σε άνετο χώρο. Δίπλα του προέκυψε ο πιο γνωστός χώρος εκδηλώσεων, αυτός που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε Καλοκαιρινά και Φθινοπωρινά πολιτιστικά και άλλα γεγονότα.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός (καφέ μπαρ δίπλα σε χώρο εκδηλώσεων) επιτρέπει την πραγματοποίηση και μουσικών γεγονότων. Η πρώτη ήταν να γίνει χθες βράδυ, την Τετάρτη 27 Δεκέμβρη στο ίδιο υπόγειο εμφανίζεται η γνωστή τραγουδίστρια Ιουλία Καραπατάκη.

Και φυσικά θα υπάρξει συνέχεια. Αρχικά το υπόγειο λειτούργησε μόνο για τα ιχθυοπωλεία της Καβάλας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και μετά. Από τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς συνολικά.

Η «απελευθέρωση» του επαγγέλματος προκάλεσε κλείσιμο των ιχθυοπωλείων στο υπόγειο. Σήμερα υπάρχει μόνο ένα. Ο υπόλοιπος χώρος είναι προς αξιοποίηση. Η Δημωφέλια νοίκιασε μέσω διαδικασίας τον πρώτο, ελπίζει να υπάρξει κι άλλο παρόμοιο ενδιαφέρον.

Προ πολλού άλλωστε υπήρχε η ιδέα (ίσως και πρόταση) όλο το υπόγειο να μετατραπεί σε χώρο διασκέδασης μέσω καταστημάτων εστίασης. Τότε το σενάριο ακούγονται υπερβολικό. Σήμερα όμως όλα είναι αλλιώς. Κι η προοπτική είναι συγκεκριμένη, κατά πολλούς ήδη σε φάση υλοποίησης!

Διαβάστε επίσης