• 9 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέθεσε ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το διαγωνισμό της εκπόνησης των μελετών στο έργο κατασκευής κτιρίων στο νέο λιμάνι. Τα κτίρια που θα μελετηθούν αφορούν και αυτό για το Τελωνείο. Προβλέπονται επίσης αποθήκες, σιλό, κτίρια γραφείων. Λαμβάνεται υπόψη η σιδηροδρομική γραμμή από το νέο λιμάνι στους Τοξότες. Είναι άγνωστο αν εκτός της μελέτης θα υπάρξει και έργο κατασκευής μιας και στην πορεία είναι πιθανή η ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού.

 

Την Παρασκευή στο κεντρικό λιμάνι φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της επετείου απελευθέρωσης της Καβάλας. Την 1η Ιουλίου επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία Εσπέρια και Τόσκα. Στα επίπεδα του προγράμματος του 2017 οι προσλήψεις εποχιακού προσωπικού μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους 4 Δήμους του Ν. Καβάλας. Ερευνητές του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών διαπιστώνουν «άνθηση» του φυτοπλαγκτού στις ακτές της πόλης.

 

Οι γονείς και κηδεμόνες των σχολείων της ΑΜΘ συμπαραστέκονται στον αγώνα των σχολικών τροχονόμων. Με ανακοίνωση της η Δήμητρα Τσανάκα θυμίζει ότι για το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο είχαν προηγηθεί δικές της ενέργειες ενώ όπως σημειώνει συζητήσεις σε επίπεδο νομικών για το παλιό Νοσοκομείο γίνονταν και επί των ημερών της. Σχεδόν 15.000 Βούλγαροι πέρασαν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου και μέσω του Προμαχώνα. Εκδήλωση του Δήμου Παγγαίου για τα θέματα της αντιπυρικής περιόδου.

 

Συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους της Αθήνας έδωσαν χθες οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας. Παίρνει σάρκα και οστά η δημιουργία βιβλιοθήκης στο Ζυγό. Εκπαίδευση και πιστοποίηση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης Καβάλας. Κριτική στην επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στους Φιλίππους από τον Μιχάλη Λυχούνα. Από την Τρίτη 30 Ιουνίου επαναλειτουργεί σταδιακά το Μουσείο Καπνού.

 

Στο βοηθητικό του ΑΟΚ προπονήθηκε χθες ο Ατρόμητος. Έμεινε στο ΓΣΕ ο Γιάννης Σταμπουλής.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης