ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Για τις υπό εκπόνηση μελέτες του έργου συνέχισης της Περιμετρικής οδού άρχισαν χθες στο περιαστικό δάσος γεωερευνητικές εργασίες. Πρόκειται για 20 γεωτρήσεις σε ισάριθμα σημεία εντός δασικής περιοχής από τη Χωράφα μέχρι το Περιγιάλι. Η εργασία που γίνεται υπό την επίβλεψη της Εγνατίας Οδού θα συνεχιστεί για περίπου 1,5 μήνα. Προ λίγων εβδομάδων είχαν γίνει συνεννοήσεις της Εγνατίας Οδού με το Δασαρχείο. Το δεύτερο τμήμα της Περιμετρικής είναι γνωστό ότι θα περιλαμβάνει και τούνελ αρκετών μέτρων.

 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί πρόταση αύξησης του τιμολογίου του πάρκινγκ της Δημοτικής Αγοράς. Πρώτη έγκριση δόθηκε χθες στη Δημοτική Επιτροπή. Κάθε είσοδος οχήματος και για παραμονή 3 ωρών, θα κοστίζει 2 ευρώ. Χθες στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε έργο αποκατάστασης στις αυλές των δημοτικών σχολείων 4ο-16ο-17ο αλλά και στην αυλή του 5ου Λυκείου. Κατασκευάζεται παιδική χαρά στην οδό Καποδιστρίου. Η Καβάλα αποχαιρέτισε τον συνταξιούχο γιατρό Δημήτρη Αστεριάδη, ήταν 96 ετών. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε παλαιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις οποίες το όριο ταχύτητας κοντά σε σχολεία μειώνεται στα 30 χλμ.

 

Ικανοποιημένοι οι εκπρόσωποι της Νέας Αριστεράς στην Καβάλα από την προχθεσινή εκδήλωση με ομιλητή το Νάσο Ηλιόπουλο. Αναλυτική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα. Δύο νέες συλλήψεις για περιστατικά εξαπάτησης πολιτών σε Καβάλα και Δράμα. Οι αγρότες της Δ.Ε. Φιλίππων οργανώνονται προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις στο νερό της άρδευσης. Ο Δήμος Καβάλας απομάκρυνε παλιά και εγκαταλειμμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα, βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της πόλης. Στη γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ Πιερείας Κοιλάδας παραβρέθηκαν ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Σε ποσοστό 30% αυξήθηκαν το 2023 σε σχέση με το 2022, οι επισκέπτες του Φρουρίου. Μαθητές του δημόσιου ΙΕΚ Καβάλας προετοίμασαν τα κεράσματα στη χθεσινή δεξίωση μετά τη θεία λειτουργία για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου χορός και βασιλόπιτα του Ομίλου Πόντιων Χορευτών.

 

Στη Βαρβάρα Χαλκιδικής παίζει το μεσημέρι ο ΑΟΚ, σε εξ αναβολής αναμέτρηση. Η ομάδα μας δεν έχει προβλήματα ή απόντες. Νέα εντός έδρας της Ένωσης από την ομάδα Δέκα. Καλφόπουλος, Μυτικόπουλος, Καμαράκης και Καραπιπερίδης βραβεύτηκαν σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Διαβάστε επίσης