• 12 Μαΐου 2024,

Μείωση ορίου ταχύτητας κοντά σε σχολεία, μόνο στάση μπροστά από το 12ο

 Μείωση ορίου ταχύτητας κοντά σε σχολεία, μόνο στάση μπροστά από το 12ο

Εγκρίθηκαν προχθές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που πάρθηκαν το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2023.

Αφορούν ειδικότερα θέματα κυκλοφορίας εντός της πόλης.

Η απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αποφασίζουμε την έγκριση μόνιμων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 219/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, ως εξής:

1. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 30 χλμ/ωρα στην οδό Ιωάννη Μέξη, από τη συμβολή της με την οδό Καβαλιώτου έως τη συμβολή της με την οδό Λυσιμάχου, έμπροσθεν του 8ου Δημοτικού Σχολείου.

2. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 30 χλμ/ωρα από την αφετηρία της οδού Κωνσταντίνου Ποιητού έως τη συμβολή της με την οδό Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου βρίσκεται το 1ο Γυμνασίου Καβάλας.

3. Επιτρέπεται η στάση μόνο μεταξύ των διαμορφωμένων εσοχών κατά μήκους της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, έμπροσθεν του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

4. Έγκαιρη πληροφόρηση των οδηγών για την επερχόμενη στένωση του άξονα του οδοστρώματος, λόγω της ανάπτυξης του πεζοδρομίου, στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, προς το κέντρο της Καβάλας, στο ύψος υφιστάμενης πρατηριούχου επιχείρησης (Revoil)».

Είχαν προηγηθεί σχετικές γνωμοδοτήσεις και από την επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης