• 24 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

Περισσότερα από 1.100 κρούσματα στον κορωνοϊό παρουσίασε τον δύσκολο μήνα Νοέμβρη ο Ν. Καβάλας. Το ίδιο διάστημα τουλάχιστον 10 συμπολίτες πέθαναν από τον ίδιο λόγο, οι πιο πολλοί στο Νοσοκομείο Καβάλας. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 κρούσματα για την ΠΕ Καβάλας ενώ στα 128 ράπιτ τεστ στο λιμάνι υπήρξαν 8 θετικά περιστατικά. Ράπιτ τεστ σήμερα στη Χρυσούπολη. Στους 116 οι ασθενείς στην κλινική Covid του Νοσοκομείου, σε αργή αλλά σταθερή μείωση. Συγκινητικό ευχαριστήριο προς το Νοσοκομείο καθηγήτριας του πρώην ΤΕΙ, «…ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σώζει ζωές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θράκης καταδίκασε και τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση της σκηνοθετημένης κλοπής χρημάτων από εταιρία σεκιούριτι. Επανήλθαν και διατίθενται από τα φαρμακεία του Ν. Καβάλας τα αντιγριπικά εμβόλια. Λιμάνι κοντά στο Αγίασμα ζητά από τον ΟΛΚ ο Δήμος Νέστου. Η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν χρηματοδοτεί το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Εκθεσιακού Κέντρου στη Νέα Καρβάλη. Ούτε χθες βρέθηκε ο 40χρονος Καβαλιώτης Κώστας Δασκάλου, είναι αγνοούμενος εδώ και μία εβδομάδα.

 

Δύο τροχαία υλικών ζημιών σε Παληό και Ραψάνη με τη χθεσινή βροχή. Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης του Ν. Καβάλας. Αδικίες στη διαδικασία της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής του κράτους διαπιστώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας. Συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση έδωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης. Δέσμευση ξενοδοχείου για να εξυπηρετηθούν όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό και πρέπει να απομονωθούν, ζητά ο Χρήστος Ποτόλιας.

 

Η κοινότητα Αρμενίων της Καβάλας ξεκινά σήμερα συγκέντρωση Χειμωνιάτικων ρούχων που θα προωθηθούν στην Αρμενία που δοκιμάζεται. Με φόλες θανάτωσαν αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Οφρυνίου καταγγέλλει ο σύλλογος Νώε της περιοχής. Καθαρισμός φρεατίων από τα νερά της βροχής στα λιμάνια Λιμένα και Πρίνου. Ενδιαφέρον κείμενο του Αθηναϊκού Πρακτορείου, αφιέρωμα στον Άγιο Ανδρέα Παγγαίου.

 

Διαβάστε επίσης