• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2022

Απολογιστικά στοιχεία για το φετινό Καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένου και του Σεπτέμβρη, έδωσε στη δημοσιότητα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. Οριστικά η επιβατική κίνηση προς Θάσο ήταν λιγότερη σε σχέση με αυτήν του 2019. Το ίδιο ισχύει και για την σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Λιμεναρχείο και Οργανισμός Λιμένα αποφάσισαν για τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, δύο κρουαζιερόπλοια θα βρίσκονται εντός του λιμανιού και ένα τρίτο ακριβώς έξω από αυτό.

 

Δεν θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας. Μέτρα στο περιαστικό δάσος για τη διέλευση προσφύγων λαμβάνει η Αστυνομική Διεύθυνση. Με 100.000 ευρώ ενισχύει το Υπουργείο Εσωτερικών το Δήμο Νέστου. Νέα συνάντηση αγροτών έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Ποδοχώρι. Οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι από όσα ανακοινώθηκαν για την ενίσχυση τους αλλά δεν αποφάσισαν κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας επισκέφθηκε την έκθεση του Επιμελητηρίου και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τη λαϊκή αγορά. Η έκθεση KavalaExpo 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες βράδυ.

 

Συμβάσεις νέων έργων στους Δήμους Καβάλας και Θάσου υπέγραψαν χθες οι δήμαρχοι Θόδωρος Μουριάδης- Λευτέρης Κυριακίδης. Την ερχόμενη Τρίτη 18 Οκτώβρη η Θάσος γιορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσης της. Η ίδια μέρα είναι αργία για το νησί. Και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων σχολείων του Δήμου Καβάλας εκφράζει τη διαφωνία της με τη συνένωση τμημάτων στο 2ο Δημοτικό. Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου προς το νέο Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεο. Ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης με κριτική στην επίσκεψη Μέτιου στην Καβάλα την προηγούμενη εβδομάδα. Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε κάτοικος του Δήμου Παγγαίου επειδή πέταξε γλάστρα στο γείτονα του.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Ελευθερούπολη το κινητό εργαστήριο «Οδυσσέας» του Χαμόγελου του Παιδιού. Επιτυχία σημείωσε την Κυριακή εκδήλωση για τις ξένες γλώσσες που έγινε στο Εμπορικό Κέντρο. Ενώνονται οριστικά και δημιουργούν έναν νέο σύλλογο, η Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας. Την ερχόμενη Τετάρτη γενική συνέλευση και εκλογές στον Φυσιολατρικό Όμιλο.

 

Ο ΑΟΚ επανέρχεται στο «Ανθή Καραγιάννη». Εκεί θα παίξει το Σάββατο φιλικό ματς με την Αλεξανδρούπολη. Πιθανό φιλικό πάλι στο «Ανθή Καραγιάννη» με τη Δόξα Δράμας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης