• 29 Μαρτίου 2024,

Φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή επειδή πέταξε γλάστρα στο γείτονα του!

 Φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή επειδή πέταξε γλάστρα στο γείτονα του!

Με συνεδρίαση του Μονομελούς άρχισε η νέα εβδομάδα χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

Οι περισσότερες των υποθέσεων αφορούσαν διαφορές και παραβάσεις κατοίκων του Ν. Καβάλας και όχι της πόλης. Πολλές ήταν οι υποθέσεις εξυβρίσεων. Αθωώθηκε επαγγελματίας παντοπωλείου, ήταν κατηγορούμενος για την πώληση μη σωστού ελαιόλαδου.

Έπεισε το δικαστήριο ότι το προϊόν ήταν στο κατάστημα από τον προηγούμενο διαχειριστή της επιχείρησης. Ο ίδιος μόλις έμαθε το πρόβλημα του λαδιού, το απέσυρε από τα προς πώληση προϊόντα. Αρκετή ώρα το δικαστήριο εξέτασε διαφορά γειτόνων στο Δήμο Παγγαίου. Τα σπίτια τους και οι αυλές των σπιτιών δίπλα δίπλα αλλά οι διαφορές τους μακροχρόνιες.

Κατηγορούνταν πολίτης ότι στο πλαίσιο επεισοδίου (το Καλοκαίρι του 2019) πέταξε γλάστρα στο γείτονα του και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο. Ο μηνυτής ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα. Κι όλα αυτά, κατέθεσε, επειδή παρατήρησε τον γείτονα να το ξερίζωμα μιας τριανταφυλλιάς!

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία κι επέμενε ότι δεν πέταξε καμία γλάστρα. «Ήταν τραυματισμένος από νωρίτερα. Δεν τον τραυμάτισα εγώ και δεν πέταξα καμία γλάστρα» είπε. Έδωσε μια άλλη εξήγηση στο περιστατικό.

Αυτός είπε ότι ήταν θύμα εξύβρισης επειδή έκανε παρατήρηση για κλαδιά δέντρου ενοχλητικά που έπρεπε να κλαδευτούν. «Μόλις του είπα αυτό το πράγμα άρχισε να με βρίζει» κατέληξε. Το δικαστήριο βρέθηκε μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση αφού οι περιγραφές ήταν εντελώς αντίθετες μεταξύ τους. Χρειάστηκε να κληθεί για κατάθεση εκ νέου ο μηνυτής. Έδωσε συμπληρωματικά στοιχεία.

Το δικαστήριο προσπάθησε να βρει την αλήθεια με νέες ερωτήσεις και προς τον κατηγορούμενο. Κι επειδή άκρη δεν βγήκε, η Εισαγγελέας ζήτησε χρόνο ώστε να προτείνει μετά τη μεσημβρινή διακοπή της συνεδρίασης. Όπως και έγινε. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε την ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Διαβάστε επίσης