• 28 Απριλίου 2024,

Δευτέρα 17 Οκτώβρη: Δύο κρουαζιερόπλοια μέσα κι ένα έξω από το κεντρικό λιμάνι!

 Δευτέρα 17 Οκτώβρη: Δύο κρουαζιερόπλοια μέσα κι ένα έξω από το κεντρικό λιμάνι!

Οριστικοποιήθηκε το σχέδιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένα για τη λειτουργία του κεντρικού λιμανιού την προσεχή Δευτέρα 17 Οκτώβρη.

Αποφασίστηκε δύο κρουαζιερόπλοια να μπουν και να δέσουν κανονικά και ένα τρίτο να μείνει εκτός λιμένα. Δυστυχώς αυτό ήταν αναπόφευκτο να συμβεί λόγω της δέσμευσης περιοχής στο λιμάνι, εξ αιτίας των εκτελούμενων έργων. Αν και αυτά εδώ και καιρό έχουν πάλι σταματήσει.

Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε προ ημερών εκτός λιμανιού θα μείνει το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Explorer. Οι επιβάτες του πλοίου θα μπουν σε μικρές βάρκες και θα έρθουν στο κεντρικό λιμάνι. Θα εξυπηρετηθούν από τις λεγόμενες «λάντζες».

Τα άλλα δύο πλοία Celestyal Crystal και Odyssey θα δέσουν: Στο σύνηθες σημείο το ένα εκ των δύο και μπροστά στο κτίριο του Τελωνείου το δεύτερο. Χρονικά το κρουαζιερόπλοιο που θα μείνει εκτός λιμένα θα έρθει τελευταίο στην Καβάλα το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Τα άλλα δύο θα είναι ήδη στην Καβάλα και εντός του λιμανιού. Οι τρεις εταιρίες γνωρίζουν τον αριθμό των λεωφορείων που εκείνη την ημέρα θα χρειαστεί να μπουν στο λιμάνι για τις εκδρομές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων. Πάντως ήδη τα λεωφορεία μειώθηκαν αφού μια εταιρία ζητούσε 10 και τώρα ζητά μόνο 4. Όσο λιγότερα είναι τα λεωφορεία, τόσο περισσότεροι επιβάτες θα κινηθούν στο κέντρο της πόλης.


Μεθαύριο Πέμπτη θα καταπλεύσει στο κεντρικό λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Balmoral. Προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης