«Εκπλήξεις και ανατροπές στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου»

 «Εκπλήξεις και ανατροπές στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου»

Ο Κίμωνας Παπαδόπουλος ξαφνιάζει.

Ξαφνιάζει με τις εκτιμήσεις του για το Επιμελητήριο Καβάλας και τις εκλογές που θα γίνουν, μάλλον στο τέλος του 2023, σε αυτό. Κάνει λόγο για εκπλήξεις και ανατροπές. Χωρίς να εξειδικεύει. Πάντως δεν φαίνεται να υπερβάλλει.

Ίσα ίσα που μάλλον προετοιμάζει τους πάντες και τα πάντα. Η συζήτηση με τον Κίμωνα Παπαδόπουλο ξεκίνησε με την έκθεση του Επιμελητηρίου και την καλύτερη αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου

Η συνέντευξη

Ερ: Ευχάριστο γεγονός ότι επανήλθε η Έκθεση;

Απ: Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Είναι σημαντικό ότι μετά τα δυο χρόνια πανδημίας έχουμε ένα comeback επιμελητηριακό και η Έκθεση επανήλθε φέτος. Να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους συντελεστές, στους ανθρώπους που προσπαθήσανε να φέρουνε αυτό το αποτέλεσμα, στα μέλη του Επιμελητηρίου που μετείχαν, στους εργαζόμενους, στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και αυτούς που συμμετείχαν. Από εκεί και πέρα στέκομαι στο γεγονός ότι σαν Επιμελητήριο έχουμε ένα ακίνητο, ένα περιουσιακό στοιχείο που στοίχισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ που πρέπει με κάθε τρόπο να δούμε πως αυτή την εγκατάσταση θα μπορούμε να τη λειτουργούμε κάθε χρόνο. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες,  τις προοπτικές, τις ευκαιρίες και ότι άλλο μπορεί να μας προσφέρει.

Ερ: Μπορεί αυτό να το κάνει το Επιμελητήριο ή πρέπει να κινηθούμε διαφορετικά και περισσότερο επαγγελματικά;

Απ: Πρέπει να γίνει με ποιο επαγγελματικό τρόπο. Οι κρατικοί φορείς όπως είναι το Επιμελητήριο Καβάλας δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά σ’ ένα σύγχρονο περιβάλλον. Θα πρέπει αυτή η διαδικασία να γίνει στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας. Θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία ή να δημιουργήσουμε εκείνο το μηχανισμό ο οποίος θα μπορέσει να λειτουργεί και να αξιοποιεί αυτό το κτίριο σε ετήσια βάση. Όχι μόνο σαν Εκθεσιακό κέντρο αλλά και με  την προοπτική της βιώσιμης επιχειρηματικής  δραστηριότητας όπου θα μπορεί να συνδυάσει και τον εκθεσιακό χαρακτήρα και μάλιστα γιατί να μην είναι και μόνιμος. Εμείς έχουμε την KavalaExpo που είναι ένας θεσμός εδώ και πολλές δεκαετίες στην Καβάλα για να γνωρίσει ο κόσμος ίσως τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές επιχειρήσεις. Από εκεί και πέρα βλέπουμε ότι στο κομμάτι το εκθεσιακό, μπορεί να  απαιτείται να γίνουν στοχευμένες εκθέσεις τουρισμού ή να γίνουν θεματικές εκθέσεις τουρισμού. Να έχουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα ή στόχευση όσον αφορά το κοινό το οποίο απευθύνονται.  Θα μπορούσαν όμως ταυτόχρονα εκεί να γίνουν και μια σειρά από άλλες επιχειρηματικές ενέργειες που είναι άρρητα συνδεδεμένες με τον εκθεσιακό χώρο ή με αυτό για το οποίο κατασκευάστηκε και επιτελεί. Να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά όχι μόνο στο να μπορεί να αποφέρει έσοδα μέσα από την καθημερινή λειτουργία αλλά και να είναι ένας πόλος ανάπτυξης ακόμη και καινούριων δραστηριοτήτων. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα, είδατε ότι είχαμε στήσει φέτος ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Θα μπορούσε να είναι ένα τμήμα του, ένας χώρος, όπως αυτός που ήταν στημένο το παιχνίδι, ένα μόνιμο εκθεσιακό στούντιο ψηφιακής έκθεσης προϊόντων που εκεί η εμβέλεια δεν σε περιορίζει σε ένα γεωγραφικό πλαίσιο. Είναι ανοιχτό στο διαδίκτυο και μπορεί ο καθένας που συμμετέχει να εκθέτει και να παρουσιάζει τα προϊόντα του μέσα σε μια άλλη μορφή αντίληψης και προβολής σε όλο τον κόσμο.

Ερ: Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα απ` ότι είπατε και να πάμε στο αύριο του Εκθεσιακού Κέντρου με διαγωνισμό για  τον κατάλληλο ιδιώτη και τους όρους, τις προϋποθέσεις που θα βάλει το Επιμελητήριο.

Απ: Έτσι ακριβώς. Αυτό που θέλω να δώσω σαν στίγμα και που πιστεύω ότι και αυτό ήταν μέσα στις σκέψεις των ανθρώπων που ήθελαν να δημιουργήσουν αυτόν τον εκθεσιακό χώρο για τον τόπο μας και να θυμηθώ από πλευράς επιμελητηριακής τον Απόστολο Μαρδύρη και το Θεόδωρο Καλλιοντζή ο οποίος ολοκλήρωσε αυτή την κατασκευή. Μάλιστα πριν 14 χρόνια ήταν η πρώτη έναρξη λειτουργίας της δράσης αυτού του σημείου έκθεσης. Να θυμηθώ τον Άγγελο Τσατσούλη που στα προηγούμενα χρόνια ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου στήριζε ενεργά αυτόν το θεσμό με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Να πω ότι και εμείς σήμερα πρέπει να δώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία, όλες αυτές τις σηματοδοτήσεις που απαιτούνται όχι μόνο από την πλευρά της διοίκησης μέσα από την οποία μετέχω ή προσπαθώ να εκφραστώ αυτή στιγμή αλλά και ως πολίτες, ο κόσμος ο οποίος έρχεται και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι κακό και οι τοπικές επιχειρήσεις μέσα από τη συμμετοχή τους να αναδεικνύουν και να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Ερ: Απ` ότι καταλαβαίνουμε θα είστε και πάλι υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όποτε και να γίνουν εκλογές;

Απ: Το πιο σίγουρο είναι ότι θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της ΝΔ και του Χρήστου Μέτιου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στο Επιμελητήριο επειδή θα έχουμε μια σειρά από πολλές εξελίξεις οι οποίες θα γίνουν μέσα στο 2023, οι ανακοινώσεις μας , ο σχεδιασμός μας και ότι πρόκειται να κάνουμε θα ανακοινωθούν αργότερα. Πρέπει να δούμε και πως θα κινηθούν όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι και πως θα δημιουργηθεί το κλίμα την επόμενη στιγμή. Μέσα στο 2023 θα έχουμε πάρα πολλές εκπλήξεις, θα υπάρξουν πάρα πολλές ανατροπές και για αυτό με βλέπετε να κρατάω μικρό καλάθι.

Διαβάστε επίσης