Ευκαιρία συνεργασίας τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με Μουριάδη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

 Ευκαιρία συνεργασίας τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με Μουριάδη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Καθώς έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις, οι διαβουλεύσεις και οι διεργασίες για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μία αδυναμία και μία δυστοκία να προκρίνει και να επιλέξει τον νέο επικεφαλής των εκλογών αυτών δεδομένου μάλιστα ότι ο Άρης Βέρρος έχει ήδη δηλώσει ότι αποσύρεται πλέον από τα αυτοδιοικητικά.

Είναι λοιπόν ευκαιρία να συζητήσει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Θόδωρο Μουριάδη αφού όπως φαίνεται και κεντρικά το κόμμα επιλέγει αυτή την τακτική συνεργασίας με ανθρώπους και παρατάξεις από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Χαρακτηριστικό είναι το πάντα έγκυρο και εύστοχο ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” που αναφέρει τα εξής:

“Ένα άλλο ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές με το κόμμα να έχει ασχοληθεί ήδη με τα πρώτα ονόματα και τις υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες.

Το βάρος της ανεύρεσης προσώπων και συνδυασμών που θα έχουν δυνατότητα επιτυχίας έχει αναλάβει η επιτροπή αυτοδιοικητικού σχεδιασμού της Κουμουνδούρου η οποία έχει ήδη ξεκινήσει επαφές.

Τον συντονισμό ανέλαβε ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης επιλογή καθόλου τυχαία δεδομένου ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, διατηρεί επαφές με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις σε δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.

Υπεύθυνοι επίσης είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Κατερίνα Κνήτου οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή ως εκπρόσωποι της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι χαμηλές πτήσεις που κατέγραψαν οι υποψήφιοι του κόμματος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί και το έχει καταστήσει σαφές προς όλους ο Αλέξης Τσίπρα.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί με περισσότερο “ανοιχτά” ψηφοδέλτια, θα προκρίνει σε αρκετές περιπτώσεις τις συνεργασίες που θα έχουν ένα ευρύ προοδευτικό πρόσημο, ενώ θεωρείται σημαντικό να ανακοινωθούν έγκαιρα οι περισσότερες υποψηφιότητες ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας για ένα καλό αποτέλεσμα”.

Ωστόσο δεν αρκούν μόνον οι καλές προθέσεις, η καλή διάθεση και η επιχείρηση προσέγγισης του Μουριάδη από πλευράς τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για μία συνεργασία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Κυρίως χρειάζεται η αλλαγή στάσης του ίδιου του Μουριάδη που επέλεξε, όλα αυτά τα χρόνια που διοικεί τον Δήμο, τον μοναχικό δρόμο και μία αλλεργία που τον διακατέχει στις συνεργασίες και στις συνεννοήσεις με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα όπως την προηγούμενη φορά διότι τώρα υπάρχει και η φθορά από την άσκηση της διοίκησης αυτά τα τρία χρόνια που θα είναι πλέον τέσσερα όταν θα έρθουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές.

Πολύ περισσότερο λοιπόν πρέπει ο ίδιος ο Μουριάδης να αλλάξει τακτική και να αναλάβει πρωτοβουλία προσέγγισης στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ παρά να περιμένει από εκείνον να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Και η κίνηση αυτή να είναι άμεση διότι ο χρόνος δεν περιμένει, να είναι πιεστική και κυρίως να είναι ειλικρινής.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Διαβάστε επίσης